ЕВН към общините: Коледните украси увеличават потреблението

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:30 / 15.12.2015
913
За поредна година EVN България напомни на всички 91 общини на своята лицензионна територия в Югоизточна България, че месец декември се характеризира с традиционно повишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. Това се отнася както за битовите клиенти, така и за консумацията на общинските обекти, където се поставят коледни украси с голям брой осветителни тела, организират се празнични прояви, коледни базари, фестивали, тържества, концерти и др.

В тази връзка EVN България информира с писма всички 91 общини на лицензионната територия на дружеството в Югоизточна България да обърнат внимание и да следят потреблението на електроенергия в различните общински имоти. Опитът от предишни сезони показва, че през зимния период се използват обекти с временно предназначение, в които е налице значително потребление на електроенергия. С тази информация EVN България цели отново да обърне внимание на общинските администрации, че допълнителното енергийно потребление в техни обекти ще се отрази в увеличение на количествата изразходвана електроенергия спрямо предишен период. Следейки своето потребление, общините могат да предприемат редица мерки, в случай че желаят да оптимизират разхода си за енергия като например да променят времето на ползване на една или друга светеща коледна и новогодишна украса или увеселителен атракцион.

Като коректен партньор EVN България цели чрез предоставената своевременно информация да насочи вниманието на общините върху тяхната енергийна консумация и да ги улесни при управлението на разходите им за потребена електроенергия.

Всяка община се обслужва персонално от EVN България чрез лични обслужващи мениджъри, както и от Клиентски енергоцентрове по места.


Виж коментарите (1)

Още по темата (127):
25.02.2016 Коледните къщички на "Тройката" остават до средата на март
19.01.2016 Демонтират елхата на "Тройката"
13.01.2016 До края на месеца коледната украса на Бургас отива на склад
06.01.2016 Кметът честити Коледа на арменците в Бургас
04.01.2016 Над 6800 глоби за шофьори в дните около Нова година
04.01.2016 Голям интерес за празнуване по морските курорти имало по празниците
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).