Един от похитителите на зверството в Русе: Много съжалявам! Бях принуден да се включа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
16:43 / 20.01.2022
925
Бях принуден да се включа, защото съучастникът ми заплашваше мен и сина ми. Това заяви пред съда Гарабед – един от обвиняемите за жестокото убийство на жена в Русе. По време на днешното заседание по делото съдът реши да остави него и другия обвиняем – Михаил, за постоянно в ареста, предаде Нова телевизия.

Много съжалявам! Аз му казах да не я убиваме. Познавам тази жена, както и мъжа й. Но той ме заплаши с пистолет, каза, че ще убие мен и после ще се върне да убие и сина ми, и семейството ми, заяви Гарабед. Мъжете са заподозрени за отвличането, удушаването и разчленяването на трупа на Еранухи Пехливанян - собственичка на аптеки в крайдунавския град.  По данни на разследващите на 11 януари жертвата била похитена от сочените за извършители. Те я следили повече от месец и установили навиците от ежедневието й - често носила в себе си големи суми пари в брой.

Привечер на 11 януари Пехливанян излязла от аптека с 20 хил. лева и сама тръгнала към автомобила си, паркиран в близост до сградата на НАП. Там била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, наподобяваща тези на полицаите. Той поискал личната й карта, след което се качил в автомобила й, сложил й белезници и подкарал колата. Другият похитител се движил с друг автомобил след тях. По-късно жертвата била преместена от нейната в другата кола. Извършителите взели въпросните 20 000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома й, където имало още 45 000 лв. в различни валути. Взели и тях. Отвели я в покрайнините на град Русе и там я убили чрез удушаване. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от държавното обвинение.

Виж коментарите (3)

Още по темата (8):
23.01.2022 Криминален психолог за убийството в Русе: От самото начало са решили да я лишат от живота ѝ
20.01.2022 Ето кой е другият убиец на русенската бизнес дама! Бивш граничар е
20.01.2022 В ареста остава единият от заподозрените за убийството в Русе - появи се в съда, маскиран като мечка
20.01.2022 Герев за зверствата в Русе: Това са криминални психопати
20.01.2022 Задържаните за жестокото убийство в Русе се изправят пред съда
19.01.2022 Този е задържан за убийството и разчленяването на бизнесдамата в Русе
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).