Една българка от Първомай с необичайна кауза

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:13 / 24.02.2019
1693
В навечерието на 3 март една българка от град Първомай, известна като Райна Княгиня заради българските знамена, които шие, предприе необичайна кауза. Тя обяви конкурс сред всички училища в страната за най-красиво украсена класна стая със символи на Освобождението. Жената ще награди цели три класа, които успеят по най-атрактивния и уникален начин да разкажат за националния празник.

Нейните ръце са изваяли половината български знамена, които днес се развяват у нас. Колкото и странно да звучи, тя никога не е учила за шивачка. Завършила е право. Атанаска Вълчева е известна в Първомай като Райна Княгиня, защото от 25 години шие българските знамена и с това издържа семейството си.

"Да се шие българското знаме е емоция, която идва от сърцето ми. Трябва да си родолюбец и патриот, за да можеш да шиеш българското знаме", каза Атанаска Вълчева пред камерата на "Събуди се". В навечерието на националния празник подема нова патриотична кауза.

За това обявява и конкурс за най-красиво украсена класна стая на тема "3 март". Може да кандидатства всеки клас. Като за целта изпрати три снимки от стаята на фейсбук страницата - "С България в сърцето!“.

"Достатъчно е да украсят класната си стая по подходящ начин във връзка с празника. Било с портрети на нашите революционери, хората, които са дали живота си за Освобождението на България с някакви други патриотични символи, с табла, деца облечени във фолклорни носии", заяви Вълчева.

Десетки училища в страната се готвят да се включат в патриотичната инициатива. А лично изработените рисунки, информационни табла и символи на Освобождението развиват не само творческите умения у децата, но и ги възпитават в патриотизъм, смятат учителите.

"Децата научиха много за историята на България, за личностите, които са участвали в революционното ни движение, за боя на Шипка. Отново припомнихме за красотите на България", каза Петя Павлова - учител в ОУ "Георги Караславов" от Първомай. 

Първите 10 класа, записали се в конкурса, ще получат българско знаме. Така три ученически класа в България ще получат голямата награда на конкурса.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
04.03.2019 Следпразнично прибиране! Ограничават камионите
04.03.2019 Аделина Радева беснее в ефир заради снимка
03.03.2019 Пътят на свободата събра хиляди на площад "Тройката"! Бургазлии прегърнаха Самарското знаме и се снимаха с Райна Княгиня
03.03.2019 Борисов: Поклон пред подвига на героите, постигнали свободата на България!
03.03.2019 Кметът: Свободата не се извоюва лесно, трябва да помним!
03.03.2019 Вижте емоцията на Морска гара! Стотици родолюбци тръгнаха към
Българово!
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).