Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Една история за силата на майчината обич
Автор: Екип Burgas24.bg 15:51 / 23.11.2019Коментари (0)1036
©
Това е една история, която ме кара да вярвам в силата на майчината обич и в силата на помощта, оказана навреме. И като социален работник да се чувствам щастлива и горда, че съм част от спасението на едно детство, че още едно дете ще живее с майчина обич в своето семейство, казва Маргарита Чернева, социален работник в Център за обществена подкрепа "За деца и родители“ в Пловдив.

Работата ми във фондацията ме срещна с Радина, млада майка на две прекрасни деца. Запознах се с Радина и баща й в родилното отделение, малко след като тя беше родила трето си дете - момиченце. Но вместо радост и щастие, по лицето на младата родилка бяха изписани притеснение, страх и безсилие, а очите й бяха пълни със сълзи. Притисната от тежки житейски обстоятелства, както и от нелеката си съдба на глухоняма, останала съвсем сама без подкрепата на съпруга си, Радина обмисляше дали да се раздели с рожбата си.

Живеела в Турция заедно със съпруга си и двете си деца. Взаимоотношенията между двамата родители не били добри и от ден на ден се влошавали. Ежедневния психически и физически тормоз от страна на съпруга й превръщат живота й в истински кошмар и тя се принуждава да напусне дома си и да се върне в България без най-милото - децата си.

Не след дълго съпругът й пристигнал в България. Те се опитали да подобрят отношенията си, но вместо това нещата между тях се влошили дори повече. В резултат се разделили и Радина останала отново сама, бременна с третото им дете, объркана и в пълна безизходица. Отчаянието й растяло с напредването на бремеността и тя решила да потърси подкрепа от баща си.

След серия от премеждия се озовала пред прага на стъписания си баща в напреднала бременност - засрамена, самотна, и разплакана. Тежката участ на дъщеря му първоначално го разгневила и стъписала. Въпреки огромната си любов към нея, той се чувствал напълно безсилен да й помогне в тази ситуация. Когато дошло времето Радина да роди, той бил категоричен, че няма да може да й помогне в отглеждането на трето й дете. Така казали и на старшата сестра в родилното отделение, а тя потърси помощ от нас.

Никога няма да забравя надеждата в очите на Радина по време на нашата първа среща, както и любовта, с която гледаше новороденото си дете.

Дългият ми професионален опит и срещите с различни човешки съдби са ме научили, че най-важното в този момент за Радина е да върне вярата в себе си, да повярва, че ще може да отгледа детето си, и че решението да остави рожбата си не е единственият изход от тази ситуация.

В първите дни след раждането обградихме Радина с внимание, грижи и подкрепа. Успяхме да спечелим както нейното, така и доверието на баща й. Заедно със социалния работник водихме с него няколко много дълги и трудни разговори, опитвахме се да му вдъхнем увереност, за да повярва в дъщеря си и в себе си. Постепенно нашите усилия дадоха резултат и заедно посрещнахме внучката му в родилното отделение.

Срещата на малкото момиченце и нейния дядо беше запечатана със сълзи и радостни усмивки. Дядото пое в скута си малкото чудо от майка му, която го гледаше с безмълвно лице, излъчващо надежда и очакване за подкрепа от човека, който никога не я предавал. Тогава дядото на новороденото момиченце с треперещ от вълнение глас категорично заяви, че никога няма да се раздели с нея.

Резултатът от продължителната и последователна екипна работа осигури подкрепа и сигурност за едно семейство, изпаднало в безизходно положение.

Днес рожбата на Радина е една истинска малка принцеса, която расте обградена от много любов и грижи от своето семейство. Мама, тати и двамата й братя са до нея и се радват, че са преодолели трудните моменти в живота си и вече са заедно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: