Екипажът на кораба, задържан в Иран, вече е свободен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:01 / 06.05.2015
830
Членовете на екипажа на товарния кораб "Мерск Тигрис", който миналата седмица бе задържан от иранските власти, са свободни. Това заяви днес говорителят на иранското външно министерство, цитиран от АFP.

Според иранската държавна телевизия членовете на екипажа са граждани на България, Мианмар, Румъния и Великобритания. Телевизията уточни, че капитанът също е българин.

"24-те членове на екипажа на кораба са свободни. Те получават помощ от консулствата и от наша гледна точка не са засегнати от задържането на кораба", заяви говорителят на иранското външно министерство.

"Преговорите между компанията ищец и другата страна продължават и е възможно въпросът да бъде уреден до 1-2 дни", посочи още говорителят.

По-рано иранските власти увериха, че задържането на кораба няма политически мотиви, а се основава на съдебно решение, произнесено в рамките на търговски спор.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...
Галъп: ГЕРБ-СДС води с над 10% на ПП-ДБ месец преди изборите
Любимата напитка поскъпна
Доц. Киселова за бъдещ кабинет: То е ясно, че няма да е от една п...
МВР: Близо 2 млн. лева са събрани от глоби през последната седмиц...
Голяма банка предупреди своите клиенти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).