Екшън: Рецидивисти вдигнаха на крак полицията, стигна се до стрелба

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:03 / 08.02.2022
622
Операцията за разкриване и задържане на извършители на автокражба е проведена от служители на сектор "Противодействие на престъпления свързани с МПС и общоопасни престъпления“ при ОДМВР- Варна. Действията са предприети, след сигнал от собственика на откраднатия микробус "Фолксваген“, паркиран пред дома му в с.Чернево.

В резултат  на стартиралите незабавни оперативно-издирвателни действия, минути по-късно криминалистите установили колата на територията на Варна, а в хода на осъщественото наблюдение, извършителите – двама варненци на 28 и 29 г, многократно осъждани, били засечени след проследяване на движението на микробуса -  гориста местност в близост до с.Каменар.

Двамата не се подчинили на предупреждението на униформените и опитали да избягат, което наложило произвеждането на предупредителни изстрели със стоп-патрони във въздуха. Според първоначалните данни в деня на кражбата на микробуса, мъжете са извършили две кражби в района на с.Ветрино, включително са заредили гориво и са избягали от бензиностанция без да платят.

По случая е образувано досъдебно производство и материалите по случая са докладвани на прокуратурата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).