Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ексклузивно: Идея: Рестрикции за тези, които не искат да се ваксинират
Автор: Диана Бикова 19:19 / 05.07.2021Коментари (35)3841
©
Българите, които не желаят да се ваксинират, да понесат рестриктивни мерки, така както е в Германия и в САЩ. Във Федералната република за всеки гражданин е определен ден и час за ваксинация и, ако не се яви, му се налага глоба. Отвъд океана пък онези, които са отказали, сами плащат лечението си, ако се разболеят от Covid-19. Идеята е била обсъждана на оперативката на градската администрация днес. Възможно е предложението да бъде облечено в писмена форма и да се придвижи нагоре по етажите на властта, научи Plovdiv24.bg.

Въвеждането на рестриктивни мерки е с цел повишаване на процента ваксинирани граждани. По данни на доц. Ангел Кунчев към момента едва 11% от населението на България е имунизирано. Нежеланието на хората силно притеснява здравните власти на фона на настъпващия Делта вариант, който по последна информация вече е пренесен от Русия в скандинавските държави след мачовете от европейското по футбол в Санкт Петербург. Прогнозите са, че през летния период тази разновидност на коронавируса ще бъде пренесена и в България. 

Рестрикциите са необходими, тъй като става въпрос за общественото здраве, при отказ от ваксиниране - човекът става заразоносител, а лечението на болните е много скъпо, коментира идеята шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов. Според него няма да се нарушат конституционните права на гражданите, тъй като държавата предлага безплатна ваксина. Дава като пример хотелиерите в "Албена", които плащали по 500 лв. на служителите си, които се ваксинират.

Нежеланието за ваксиниране е в резултат на корпоративната война срещу "Астра Зенека", смята Калинов. Хората вече са достатъчно информирани, но въпреки всичко процесът върви мудно. За ужас на общинския здравен отдел, в 8-те имунизационни кабинета не могат да се съберат 6 души, за да се отвори флакон ваксина на "Пфайзер". В изнесения кабинет в ДКЦ "Изток" не е отишъл нито един човек.

Общинският здравен шеф обяви, че е силно обезпокоен от това, което предстои наесен. Очаква да има сериозен бум на болни с пик около 15-20 септември. "Не искам да стресирам хората, но говорим за тежко заболяване и смърт", коментира той.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Доста хора са коментирали тук, явно са се стреснали. А не трябва! Управниците трябва да се страхуват от народа си, не обратното. Нека ако опитат репресии и сегрегация, да отвърнем така, че протестите от миналото лято да им се сторят нищо работа!
-4
 
 
Тези които не се ваксинират и се разболеят да ги лекуват ветеринари.Антиваксърите са говеда
-2
 
 
Бих посъветвал авторът да се осведоми малко, не неваксираните стават вектори носители на болестта, а точно ваксинираните, защото я карат по-леко и с по-малко симптоми. Неваксинираните по принцип я карат с повече симптоми и вероятността да разберат, че са болни от Ковид е доста по-голяма, следователно и вероятността да предпазят околните също е по-голяма.
0
 
 
В Германия няма глоба. Не се прие от федералното правителство, макар че имаше такова предложение. В Англия след 10 дни махат всички мерки и няма да искат сертификат за ваксинация като вход за ресторанти и събития. Тези дни пътувахме извън страната с кола. Минахме 4 граници, сертификати никъде не ни поискаха, макар че имахме. Само на връщане в България. Да се чудиш и маеш
+3
 
 
Както винаги, в България цари дезинформация! За Германия не знам как е, но в Щатите няма никакви рестрикции за онези които не са ваксинирани! С една дума в средствата за масова информация в България лъжат!!!
Aнонимен
на 06.07.2021 г.
0
 
 
Бай ганьо гледа Америка и западните напреднали държави,къде се сръвняваш бре кукунчев да ти пикая на. Мизерния мустак
0
 
 
Хората, които отказват да се ваксинират (което си е тяхно право отвсякъде) при заболяване от Ковид и евентуална нужда от настаняване в болница ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да заплащат стойността на цялото лечение и държавата трябва да намери начин да си събере парите. Това би била една напълно справедлива мярка.
+1
 
 
Имам въпрос към всички, които смятат, че ваксината ще им помогне (А дано малко им се размъти сивото вещество, колкото и да го няма, и почнат да мислят с главите си, а не с гъзът си.)Я ми обяснете, като в Израел и Китай са много ваксинирани, много примерни и са ги боцнали под строй - би следвало простотията при тях да свърши, що тогава в Израел пак затварят училищата, и маските върнаха. Нали бяха за пример? Нали ваксината е "манна небесна", "цяр" и к'во ли още не? Сигурно ще кажете "Ми заради стария, така де "новия" щам". Ами даа, ааама не, защото - първо казаха, че ваксините били ефективни и срещу него, второ в света има колко - около 300 държави? 300 Ваксини ли ще чакаме, 300 затваряния, или ще чакаме нечии гуши да се напълят до пръсване с пари и власт? По-скоро съм за последното. С нетърпение чакам да видя, как ще ме задължат да се ваксинирам. Още повече пък тези, които са изкарали вируса и имат антитела. А да, за малко да забравя - нали уж ваксините не дават доживотен имунитет - к'во, всяка година ли ще ни ваксинират под строй? Нищо против ваксините, но ВСИЧКО против Ковид "ваксините". На вас със какво Ви промиват мозъците и как може да сте толкова като коне с капаци, не знам. Нека хейта започне СЕГА.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: