Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Експериментална течност" не може, а ботокс, кренвирши и цигари - може?
Автор: Цвети Тончева 22:53 / 12.10.2021Коментари (1)1761
©
Времето е изборно, да! За сетен път ще се делим на червени, сини, пимбяни…, ще се обиждаме, ще се надхитряме, ще се хейтим и ще си тровим живота, който и без това не ни е розов.

Но, не това е проблемът сега. Друго е по-важно - дали можем откровено да си зададем въпроса имаме ли реална представа за апокалипсиса у нас. И можем ли със собствен дял да направим така, че тази картина да изсветлее от тъмните краски.

Смятате, че всичко е нормално, ли? Няма пандемия, няма умрели хора, няма нищо нередно. Те си умират и без това, от други болести. Да си мрат, да се изчистим от "сухите съчки“! 

Да, може би, но боли! Боли особено, ако това са нашите близки, отишли си преждевременно. А можеше да се порадват на живота поне още толкова. 

Знам, че сега много от българите ще кажат: "Айде стига вече черни мисли! Оставете ни да си живеем живота! Вирус убиец няма. Това е просто "грипче“.

Един "умен" лекар ни го каза в прав текст. И циничният израз за "сухите съчки“ е негов. И този същият и още двама трима, които му припяват, така ни размътиха главите, че ни се вие свят сега.... Добре де, всеки има своето право да вярва комуто си ще.

И на мен ми омръзна от това натягане на ситуацията, от това броене на мъртвите, от това отричане на всичко. Омръзна ми и от това пренебрежение. Омръзна ми от неглижирането и безсърдечността. От всичко ми омръзна. И аз искам да си живея живота, да не ми пука. 

Изход има. Хората го измислиха. И много народи тръгнаха към него и се измъкват вече от кризата. И са по-спокойни, защото си връщат живота. 

Не казвам, че изходът е абсолютна панацея. Но все пак е решение – цивилизовано и просто! Резерви към ваксинацията винаги ще има. 

Но, това не може да се случи при нас, защото няма кой да повярва в него. Толкова много неверници, събрани в една малка държава! Всички други по света са глупаци. Оставиха се да им бият по една игла с "експериментална течност" и сега се чака да измрат – милиарди по света. И да, те вече са част от "новия световен ред, който се създава“ от шепа богати хора.

Но, ние тук в България и още в няколко източноевропейски страни няма да се дадем лесно. Няма!

Чудя се как такъв инат могат да проявяват дори и уж образовани хора, дори лекари. Даже вече измислиха начин да се приобщят, все пак, към "новия световен ред". Измислиха си фалшиви сертификати за ваксинация, за да могат да пътуват спокойно и да работят необезпокоявани. Българинът е жив дявол! Винаги намира изход в своя полза. 

Прочетох един пост в социалните мрежи, който ми направи впечатление:

"Ей, света ще обърнат да ни принудят да сложим страшната ваксина, дето върши работа за 6 месеца. Чудя се как има доброволци, и колко им струва съвестта да позволят да бъдат използвани за този геноцид....!“

Ами, ето в тези няколко изречения се крие истината за ситуацията. Чудя се сега, аз ли нямам съвест, някой друг ли? Кой е прав, кой е крив, вече не знам.

Но знам, че в момента ваксинираните не могат да постигнат нищо, благодарение на неваксинираните. А има и такива, които и да искат, не могат да се ваксинират, заради здравословно състояние. Сред тези хора може да е и вашето дете, или вашата майка. 

В същото това време официалните данни сочат, че вече повече от 2/3 от европейците  са ваксинирани. По-високите нива на ваксинация водят до по-ниски инфекции и смъртност от Covid в Западна Европа, отколкото в части от Централна и Източна Европа. България и Румъния имат най-ниските нива на имунизация в ЕС, като само 20% и 29% от общото им население са получили две дози. Сега Португалия е напълно ваксинирала близо 86% от общото си население, Испания близо 79%, Италия над 68% и Франция над 66%.

Официалните данни показват още, че повече от 70% от потвърдените инфекции и 93% от смъртните случаи в Румъния са при неваксинирани хора.

Аз съм журналист, не съм здравен специалист и не претендирам да съм права в разсъжденията си, но въпреки това ще споделя с удоволствие едно чуждо мнение:

"Все повече се убеждавам, че ни трябва ново министерство -  Министерство за борба с глупостта и липсата на разсъждение. Имах предвид, че отчаяно се нуждаем от институция, която внася разум, а не разделение!"

Е, може пък и това да стане. Нали чакаме нов парламент и ново правителство. 

В последно време чета активно коментарите в социалните мрежи, защото се мъча да си обясня българския инат. Та, между другото и още един пост ме впечатли силно:

"Баба ми е на 98 години и половина. Твърди, че има имунитет срещу чумата, шарката и всички бедствия. Тъкмо я навих да се ваксинира - личният й лекар казал, че заради кашлицата от хроничния бронхит е противопоказна ваксинация! Така ли е? Щото тя ще си кашля леко до пролетта?"

Поднасям извинение на хилядите българи, които си имат своите твърди убеждения против ваксинацията! Но и ги приканвам към повече разум заради общия интерес! Така, както го направиха други народи. Не защото са по-умни, а защото са по-дисциплинирани.

Все пак сме в световна пандемия. За да отворим хоризонтите и пред нашето общество. И защо да не помислим малко по-оптимистично? Щом нищо не ни става от ботокса, от отровите, които ядем ежедневно (например - кренвиршите), от пушенето и пиенето и какво ли още не, то какъв е проблемът за една "разредена експериментална течност"! Или е по-забавно да си играем на руска рулетка?



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: