Експерт: Трябва да излезем от фиксацията, че когато президентът направи напомняне към определена тема, това непременно означава прехвърчане на искри

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:12 / 18.02.2022
689
Социологът  Алексей Пампоров и политологът Слави Василев коментираха има ли напрежение между правителството и президентството. Според Василев повод за притеснения няма.  

"Трябва да излезем от фиксацията, че когато президентът направи не бих я нарекъл критика, а напомняне към определена тема, това непременно означава прехвърчане на искри. Всеки си влиза в институционалната роля, а тази на президента определено е да напомня за проблемите. Сегашното правителство възприема  това, което казва президент, за разлика от ерата, когато Бойко Борисов беше премиер. Министър-председателят  би следвало да чуе, когато президентът говори. Това е в контекста на нормалните отношения", обясни той пред Нова телевизия. И допълни, че Кирил Петков и Асен Василев обърнаха внимание на това, което каза президента.

"Румен Радев по същия начин критикуваше и правителството на  ГЕРБ. Сега видяхме, че министър Василев търси диалог. Президентът  в известна степен е прав, но в друга степен избързва", каза Пампоров.

Двамата коментираха и дали мнението на Петков и Радев се разминава драстично по темата "Белене" и "Козлодуй".

Според Слави Василев няма сериозни спорове между двете институции на тема ядрена енергетика.

"Важно е нещата да останат в ръцете на експертите. На онези, които могат да оценят доколко е рисково изграждането на централа в Белене спрямо нови блокове в "Козлодуй"", заяви Пампоров.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Този скорпион се появи в България, казаха дали е отровен
17-годишния Мариян има нужда от нашата помощ, състоянието му се в...
На територията на България днес е регистриран температурен рекорд...
Борисов: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник в Украйн...
ТИР се преобърна в Прохода на Републиката
Градушка с размерите на яйце удари България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).