Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close




«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
≈ксперт каза с какво са пълни†кренвиршите и колбасите
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 12:55 / 21.11.2023 оментари (18)1956
©
 акво съдържат кренвиршите и има ли въобще месо в т€х? “ози въпрос вълнува от години всички българи.

ћесо има в кренвиршите, за€ви за "“елеграфУ изпълнителни€т директор на јсоциаци€та на месопреработвателите в Ѕългари€ д-р ƒил€на ѕопова.

"Ќали никой не очаква, че в малотрайните колбаси се слага филе и бонфиле? ¬ т€х се влагат обрезките от оформ€нето на месото. “ези видове месо се използват за производство на малотрайните колбасиУ, об€сни т€ и по€сни, че кренвиршът е пастетна маса.

"«а да е такава структурата му, той се смила на машина и след това се смесва със солта, подправките, добавките, за да се получи тази хомогенна маса, ко€то е като пастетУ, об€сни д-р ѕопова.

“€ добави и че н€ма нищо странно в това, че кренвиршите в хладилник на следващи€ ден се сбръчкват и промен€т цвета си. —алам " амчи€У, който също е малотраен салам, но той има структурирани парчета месо и сланина.

"“е се виждат. “е са заложени в стандартите, които се прилагаха преди 1989 г.У, коментира т€. ƒиректорът коментира още, че само от соев протеин не може да стане колбас. "“ова, което влагат, е до 5% и той се слага за спойкаУ, уточни ѕопова.

 олбаси

»зпълнителни€т директор об€сни, че пр€сното месо у нас не достига за месопреработка и затова се налага да се взима от ≈вропа. " упуваме, защото ни тр€бват определени мускулни групи. ѕри производството на шпекови салами, на луканки, на суджуци се използва месо от бут, месо от плешкаУ, посочи т€.†

¬кус

ƒ-р ѕопова признава, че вкусът на колбасите, с които са израснали поколени€ българи, днес са различни, но според не€ това е напълно нормално и има логично об€снение за това. "ѕородите, които използваме преди 1989 г., имаше порода б€ла българска свин€, сега използваме други породи животни, които имат различен вкус.

¬ъпреки това нашите колбаси имат много по-добър вкус от много от чуждите европейски колбасиУ, см€та т€. ѕо отношение на това, че вс€ка партида не е еднаква, директорът за€ви, че н€ма как вс€ка да е една и съща и това се дължи на различното количество подправки и даде за пример дори солта, ко€то винаги соли различно, докато количеството, което се слага, е еднакво.








«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.11.2023 г.
+1
 
 
“а€ какви работи об€сн€варЯШЕ
Aнонимен
на 22.11.2023 г.
+1
 
 
“ази √-жа директор , сигурно е на хранилка в н€ко€ фабрика за колбаси , затова мед и капе от устата , да хвали , че всичко е наред. » сигурно не €де такива боклуци , а само от чисто месо .÷€лата система е корумпирана , от горе до долу .
Aнонимен
на 22.11.2023 г.
+1
 
 
»мам при€тел който работи в известна колбасарска фабрика , казва аз , колбаси не €м . «ащо ! “ой си знае , защо.
Aнонимен
на 22.11.2023 г.
+1
 
 
«а да продават тр€бва да лъжат.
Aнонимен
на 22.11.2023 г.
+1
 
 
¬дигнаха и доскоро евтините македонки н€кой кренвирши и тройката малотрайни колбаси  амчи€ телешки и хамбургски а на какво отгоре даже вкуса им не отговар€
Ќито крачка назад! «ад нас е Ѕългари€.
на 21.11.2023 г.
+1
 
 
ј един мармот увива шоколада ...
Aнонимен
на 21.11.2023 г.
-1
 
 
»мам при€тели тираджии!  арат колосални пилешки и свински боклуци и кръв от √ермани€ и Ќидерланди€....всичко това отива за колбаси! ≈дин от нашите дал два кашона от те€ боклуци на н€какви румънски митничари и след това шест месеца въртеше очите по границата, защото знаеше какви лайна са вътре!!!
0
 
 
¬ътре има и роги, копита, нокти... :-))))
Aнонимен
на 21.11.2023 г.
+1
 
 
—амо лъжи н€ма прасета н€ма пилета а пък има колбаси
+1
 
 
 огато спрат да се купуват нискокачествените и фалшиви кренвирши, тогава и ще спрат да ги произвеждат... :)
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ƒекември 2023 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
Ѕюджет 2024
49-ото Ќародно събрание
“¬ и шоу сезон 2023/2024 г.
«има 2023/2024 г.
Ѕългари€ се отказва от дерогаци€та за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg

«а реклама:
“арифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2022 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: