Експерт за проблемите с ромите: Ножът е опрял до кокъла!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
14:29 / 12.02.2019
2167
Проблемът не е в ромската група от населението, а в територията на бедността и мизерията. Няма сериозен подход за намиране на решение на проблемите и това ще доведе до тяхното задълбочаване, каза пред БНР доц. Михаил Иванов - експерт по етническите въпроси. Според него вицепремиерът Красимир Каракачанов, който предложи концепция за интеграция на ромите, не е запознат с проблема:

"Има страх от нещо, което не разбираш, което виждаш, че е много трудно да го решаваш. Между другото ножът е опрял до кокала, ако така продължават нещата - ще се задълбочават. Ако искаме да постигнем равенство, трябва да предприемаме специални мерки към определени групи. Господин Каракачанов и неговият екип просто не са достатъчно образовани. Чувствам, че има някакъв напредък. Вече може би това, което са написали, представлява една курсова работа - не за двойка, а за три-три и половина, но те много неща не знаят, нека да се запознаят", коментира той в интервю за предаването “Преди всички“.

Според него има и “експлоатация на проблема, това са територии, които дават евтини гласове. Част от това население е ангажирано и в сивата икономика“. Доц. Иванов коментира и перспективата проблемът да няма реално решение заради интереса, който има от него: “Това означава, че нас цял живот ще ни управляват мутри и олигарси, които ще експлоатират тези хора, за да могат да се държат на власт".

По думите му в продължение на години наред не се подхожда сериозно към този комплекс от проблеми - "натрупа се един много деструктивен потенциал в тези територии. Става дума за една голяма група от млади хора в трудоспособна възраст, които обаче са тотално неграмотни и неподготвени за живота".

Виж коментарите (3)

Още по темата (43):
05.10.2022 Осъдиха България да плати 109 хил. евро на ромите, които бяха изгонени от Войводиново
14.06.2021 Осъдиха Каракачанов за насаждане на омраза към ромите във Войводиново
28.08.2019 Българският хелзинкски комитет: Ромите от Войводиново бяха унижени
27.08.2019 Циганите от Войводиново са завели над 50 дела срещу държавата
09.05.2019 Роми от Войводиново губят в съда, не могат да се върнат в къщите си
25.04.2019 Съдът в Страсбург се застъпи за ромите от Войводиново, нареди на правителството ни да им намери жилища!
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).