Експерт за спрения руски газ: Необходим е комплекс от мерки, за да се справим

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:33 / 02.05.2022
721
Спирането на доставките на руски газ не трябва да ни притеснява много, защото газът е едва 12 процента от общия ни енергиен микс. Това коментира за БНТ Юлиан Попов, политически съветник на Европейската климатична фондация.

По думите му руският газ не може да бъде заместен само с едно решение, а е необходим комплекс от мерки. Когато говорим за сградния сектор, може да се ускори енергийното обновление на сградите. Има компоненти в енергийното обновление, които могат да стартират много бързо. Примeрно осветлението или изолацията на тавански помещения. Това са ниско технологични и много бързи действия с много голям ефект всъщност.

В същото време може да се ускори инсталирането на възобновяема енергия. Соларното отопление е изключително добро и евтино. Има и много други неща, които са свързани с дигитализация на отоплението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Внимание! Боровата процесионка атакува вече и плодови дръвчета
Личните лекари може да започнат по-ранната ваксинация срещу коклю...
Напусна ни Антон Дончев
Остава само седмица, ако имате бизнес и искате да получите безвъз...
Д-р Бацелова предупреди: Тази болест е трудна за диагностициране ...
"Алфа Рисърч" за парламентарните избори: ГЕРБ-СДС са фаворит, ПП-...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).