Експерти: Жоро Плъха е бил дрогиран в деня на убийството му от доктора

Автор: Цвети Тончева
Коментари (9)
12:28 / 02.06.2021
1062
Окръжният съд в Пловдив прие всички експертизи по делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в умишлено убийство на Жоро Джевизов – Плъха, крадеца, който проникна в гаража му на 2 март 2018 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Делото тръгна с разпит на един свидетел - Георги Методиев, който е бил младши разузнавач във Второ РУ към момента на убийството. В изложението си Методиев каза, че е останал с убеждението, че в записите, които са гледали с колегата му на следващия ден след убийството, от камерите на магазина за хранителни добавки, е имало доста липсващи фрагменти и липса на движения на места. Той и колегата му са извършили разпита на доктора на следващия ден. Методиев каза, че този разказ му се е видял малко нелогичен и затова д-р Димитров е бил задържан.

На делото днес не се яви един от полицейските служители – Никола Петков, който е в годишен отпуск. По делото бяха призовани общо девет вещи лица, които са изготвили експертизите.

От приетата комплексна тройна съдебно-медицинска експертиза стана ясно, че Плъха е бил с една рана от прострелване и че в кръвта му е имало наличие на наркотични вещества, а по ръката му – следи от убождания. Съдебно–медицинската балистична експертиза пък потвърди с категоричност, че крадеца е бил наранен само с един куршум и още, че смъртта му не може да се определи като "особено мъчителна“, тъй като е бил под въздействие на упойващи вещества. Експертът описа ситуацията като "адреналинова“, като обясни, че адреналинът винаги действа като обезболяващо. Това обяснява неговото активно движение след прострелването и достигането му до автомобила на улицата, където е паднал от бърза загуба на кръв.

Съдът днес прие и експертизата на вещото лице за прободната рана на доктора, нанесена от Плъха по време на спречкването между тях.

Съдът изслуша и комплексна психологическа и съдебно-психиатрична експертиза, направена на подсъдимия д-р Иван Димитров. От нея пък става ясно, че той не страда от психични заболявания и разстройство и е могъл добре да ръководи постъпките си.

По отношение на записа от видеокамерите от съседния магазин експертизата казва, че качеството му не е достатъчно за надеждност.

Заключението на съдебно-техническата експертиза за електронните устройства пък говорят, че не може с категоричност да се твърди, че има манипулация на записите, така както загатна свидетелят Методиев.

Съдебно-химическата експертиза на трупа на Жоро Джевизов доказва с категоричност употребата на морфин и още две наркотични вещества.

Делото ще продължи на 26 юли, тъй като и днес в залата не се яви жената на Жоро Плъха – Надежда Стоева. Тя не може да бъде открита, за да бъде редовно призована. Съдът ще изиска справки за задгранични пътувания, както и от местата за лишаване от свобода – затвори и арести и справка за постоянен адрес.

Бе изискано веществените доказателства да бъдат в залата при последното заседание ,когато съдът ще се произнесе.

Днес в залата отново дойдоха майката и бащата на убития Жоро Джевизов.

Д-р Иван Димитров бе обвинен за това, че на 2.03.2018 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил Жоро Джевизов, като убийството е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана – престъпление по чл. 119, вр. чл. 115 от НК.

Докторът е обвинен и за това, че е държал огнестрелно оръжие – пистолет марка "Валтер“ и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал.1 от НК.

Задържането на д-р Иван Димитров предизвика поредица от протести в цялата страна в негова защита и заради спорния закон за неизбежна отбрана .

Д-р Иван Димитров присъства на всички съдебни заседания досега и показва изключително уравновесено поведение.

Виж коментарите (9)

Още по темата (73):
26.03.2024 Оправдаха д-р Димитров, който уби крадеца Жоро Плъха
16.10.2023 Вещи лица говорят за случая с убития в Пловдив Плъх
14.12.2022 ВКС върна делото за убийството на Жоро Плъха
10.03.2022 Вижте новата присъда на д-р Димитров за убийството на Жоро Плъха
11.12.2021 Правят допълнителна балистична експертиза по делото на д-р Димитров, убил крадец в дома си
30.11.2021 Ужас! Д-р Димитров и жена му се прибрали в 22.00 ч. и разбрали, че има
крадец
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).