Експерти настояват за бързи мерки в Отсечката на смъртта

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:09 / 07.06.2021
722
Пет жертви взе само в неделя път I-4 край Микре в зоната, известна като Отсечката на смъртта. Инцидентът е поредният на това място на пътя София - Варна и ясно показва, че взимането на мерки трябва да е в спешен порядък, се посочва в позиция на Европейския център по транспортни политики, изпратена до Varna24.bg.

Според първоначалната информация причина за трагичната катастрофа е неправилно изпреварване, нещо, което всъщност е често явление именно в тази зона, заедно с превишената скорост.

"Припомняме, че в момента тече акция на "Пътна полиция" именно по отношение на превишената скорост и неправилното изпреварване. Затова се питаме дали можеше поне в нейните рамки контролът край Микре да бъде засилен. Както и дали по този начин инцидентът можеше да бъде предотвратен.

Всъщност сме убедени, че епизодичните акции няма да решат проблема в смъртоносната отсечка. Необходими са спешни мерки за превенция и контрол, включително оглед на пътните знаци, на настилката, почистване на растителността, евентуално увеличаване на камерите. Неведнъж ЕЦТП е подавал сигнали до властите за тези проблеми, но и досега реакция не е последвала.

Силно сме разтревожени от факта, че само за първите 6 дни на месец юни жертвите на пътя вече са 8, а тежките пътно-транспортни произшествия са 61! И питаме: Има ли МВР в лицето на "Пътна полиция" стратегия по отношение на пътната безопасност за започналия вече летен сезон или темата и този път ще се изчерпва с акции на парче и попълване на статистиката?!", се посочва в позиция на Европейския център по транспортни политики.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).