"Ел Би Булгарикум": Много високите надценки на търговските вериги е основната причина за поскъпването на млечните продукти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
22:00 / 08.02.2023
1206
Цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била поносима, ако не са изискванията на търговските вериги при доставките, твърди Николай Маринов - изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум" в изказване, публикувано в официалната страница на дружеството.

"Млякото, сиренето, кашкавалът и другите млечни продукти са традиционна храна за българина от дълги години. Затова и политиката на "Ел Би Булгарикум“ като единствена държавна фирма в млекопреработването винаги е била да подхожда с отговорност към клиентите и да осигурява ежедневно качествена храна на трапезата им. От месеци цените на млечните продукти наистина растат, и то главоломно и това до много голяма степен е причина да откаже българите да купуват и консумират млечни продукти. Мисля, че е крайно време да посочим основната причина за поскъпването – много високите надценки на търговските вериги."

"Според данните на колегите от търговския отдел на "Ел Би Булгарикум“ цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била поносима, ако не са изискванията на търговските вериги. След безбожните им условия за вход от 20%-30%, те си слагат още около 50% и така реалната надценка става 80%."

"Малките магазини не слагат големи надценки. Млекопроизводителите също изпитваме трудности, изкупната цена на млякото се вдигна, цените на торовете и горивата се увеличиха, но не си позволяваме рязък скок на продукцията."

"Държавата трябва да си влезе в ролята и да задейства всички механизми. И самите търговци трябва да следват стриктно принципите на реалната пазарна икономика и да не прилагат недопустими практики", завършва той своето.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).