Електронните цигари не са толкова безопасни! Модерното пушене взе петата си жертва

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:40 / 08.09.2019
1626
Употребата на електронни цигари (вайпинг) взе пета жертва в САЩ, съобщи британското издание Mirror, цитиран от лупа.бг. Неидентифициран възрастен човек с хронични заболявания е починал от белодробно усложнение.

Здравните служители предупреждават хората да не използват електронни цигари, докато не проучат връзката между тях и фаталното увреждане на белия дроб.

Досега са описани 12 случая на хора в региона на Лос Анджелис, преживели тежка и внезапна белодробна болест след пушене на електронни цигари, разказва Мунту Дейвис, служител в отдела за обществено здраве на окръг Лос Анджелис, по време на пресконференция.

"Нашата препоръка е, ако не се налага да се правите, не го правете. Наистина има много неизвестни. Налична е огромно количество информация, която трябва да бъде обработена". 

Смъртни случаи също са потвърдени в Илинойс, Индиана, Минесота и Орегон, съобщиха американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

В допълнение агенцията проучва 450 случая на белодробни заболявания, които може да са причинени от употребата на електронни цигари в цялата страна.

CDC заяви, че общият брой потвърдени случаи на заболяване, свързани с е-цигари, остава 215, същият като от миналия месец, но редица други случаи на белодробни заболявания остават в процес на разследване.

Служителите на здравните агенции, включително Американската агенция по храните и лекарствата (FDA), заявиха, че не свързват болестите с конкретен продукт за електронна цигара или с някакво конкретно вещество в електронните цигари. Не са установени данни за инфекциозни заболявания и следователно белодробните заболявания са свързани с химическо излагане.

Властите не допускат проблемите да са от поемането на никотина от течностите за електронните цигари, а по-вероятно от някоя друга съставка.

Авторитетният медицински журнал The New England Journal of Medicine публикува проучване, според което 84% от 53 пациенти с белодробни заболявания в Илинойс и Уисконсин  използват тетрахидроканабинол, психоактивният компонент на канабиса, в електронни цигари.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).