Ема Хопкинс: Обединеното кралство настоява за свободна търговия след Брекзит

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (2)
11:41 / 20.01.2020
1058
Посланикът на Великобритания у нас, нейно Превъзходителство г-жа Ема Хопкинс пристигна в града под тепетата, където днес се провежда първото по рода си "гостуващо посолство“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Поводът е 140-годишнината от установяването на дипломатически отношенията между република България и Обединеното кралство.

"Идвам от среща с кмета Здравко Димитров. По-късно имам срещи с бизнеса и посещение в местно училище, където ще обсъждаме британската култура. Освен това ще обсъдим с администрацията идеята за направата на център за насочване на жертви на домашно насилие в Пловдив“, обясни програмата си г-жа Хопкинс.

Тя ще разговаря с британските граждани, които живеят в Пловдив и провинцията по повод на "Брекзит“, който ще се случи на 31 януари. Основен акцент в тази среща са промените след напускането на Великобритания на Европейския съюз. По данни на посолството, в България има 15 000 постоянно пребиваващи граждани от Острова, а още 50 000 имат имоти тук и идват от време на време.

"В следващата една година няма да има промени, защото ще бъдем в т.нар. преходен период. След това ще има някакви промени и ще трябва да ги обсъдим с нашите граждани“, обобщи посланикът.

По линия на бизнеса и търговията Хопкинс заяви, че предстоят преговори, като тя се надява те да приключат с едно всеобхватно споразумение, най-вече спрямо търговията и сигурността.

"Изходната позиция на британското правителство е нулеви промени и нулеви забрани за бизнеса. Надявам се да имаме добро споразумение, защото това е в интерес и на Острова. Условията трябва да са еднакви за всички. Не знам колко български компании има в Обединеното кралство, но броят им расте, особено в последните 10 години“, обясни Ема Хопкинс.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).