Емил Радев: Българските гранични полицаи работят в тежки условия и допринасят за европейската сигурност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:17 / 19.12.2015
767
Българските гранични полицаи успешно работят в тежки условия и всеки ден гарантират европейската сигурност. Това заяви в интервю за Радио "Фокус" - Варна евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. 

По време на последното пленарно заседание за годината на Европейския парламент в Страсбург се проведе дебат, осъждащ насилственото задържане и лошо отношение към мигранти в Европейския съюз, като срещу България бяха отправени редица обвинена от евродепутати от крайната левица. В отговор, българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев твърдо защити страната и българската гранична полиция. Той подчерта, че българските гранични полицаи работят успешно, разбиват мрежи от трафиканти на хора, залавят лица, уличени в извършване на криминална или терористична дейност и спасяват изпаднали в беда при преминаване на границата мигранти. Емил Радев припомни, че в редица свои доклади и оценки Европейската комисия е твърдяла, че България успешно охранява външните европейски граници. Според него, независимо от постоянните усилия на българската гранична полиция, България отново е неправомерно обвинена от чуждестранни неправителствени организации за лошо отношение към кандидатите за убежище. Той подчерта, че нито една от многобройните извършвани проверки за спазването на европейското законодателство и работата на гранична полиция не доказва тези твърдения. Българският представител от ЕНП/ГЕРБ бе категоричен, че допускането на незаконно преминаване на държавната граница през неопределените за това места създава предпоставки за навлизане на територията на Република България и Европейския съюз на съподвижници и членове на ислямски терористични организации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Контрабандно злато задържаха на "Капитан Андреево"
Военни от цялата страна ще участват в честванията за Деня на Боте...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе важна среща
Ужасяваща случка днес в метрото, Кошлуков е също намесен
Директиви на ЕС, свързани с доходите ще влязат в нашето законодат...
Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).