Емил Радев: Само 40% от европейците знаят за спешния номер 112

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:29 / 13.10.2014
484
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев се присъедини към мрежата парламентаристи в подкрепа на спешния номер 112. По този начин той подкрепи инициативата на Асоциацията за европейски спешен номер за по-качествена спешна помощ на територията на Европейския съюз.

Според евродепутата Емил Радев е притеснително, че само 40% от европейците знаят за съществуването на спешния номер.

"Необходими са още усилия и на национално, и на европейско ниво, така че повече хора да използват номер 112. Той улеснява достъпа до всички видове спешна помощ - полиция, пожарна и бърза помощ, не само в дадена държава, но във всички страни членки на Евросъюза, което е важно предвид свободното движение на хора в рамките на ЕС", допълни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Номер 112 е предложен през 1972 г. от Европейската конференция на пощенските и телекомуникационни служби като единен номер на полиция, пожарна и бърза помощ. Достъпен е безплатно от фиксирани и мобилни мрежи 24 ч. на територията на целия Европейски съюз, както и в други около 50 държави по света. Целта на Асоциацията е да подобри разпространението и ефективното използване на номер 112.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От началото на годината: 27% по-малко загинали по пътищата, спрям...
Васил Велев за увеличението на пенсиите: Държавата пари няма – тя...
Социалният министър категоричен за пенсиите
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Две баби на преклонна възраст се сбиха, едната попадна в болница
Изплуваха още подробности за автомелето с ранени край "Маказа", и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).