Ерсин от Смядово се сдоби с три досъдебни производства за нарушаване на карантината

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:24 / 23.04.2020
990
Районната прокуратура в Шумен обедини три досъдебни производства за нарушаване на карантинните мерки, образувани срещу едно и също лице, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Жител на град Смядово се сдоби с три досъдебни производства за нарушаване на предписанията за поставянето му под карантина след завръщането му от Кралство Швеция. Трите дела ще бъдат обединени в едно от Териториалното отделение във Велики Преслав към Районната прокуратура в Шумен, като съставът на престъплението е по член 355, ал. 2 от НК, наказуемо с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Ерсин И. се завърнал в България от Кралство Швеция в края на март тази година. Поставен бил под карантина до 26 април по предписание на РЗИ. Първото му нарушение на карантинните мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция било засечено на 13 април. Четири дни по-късно – на 17 април, мъжът отново не бил открит на адреса в Смядово, посочен от него.

Третото му нарушение било установено на 20 април около 17,40 часа. Ерсин пристигнал на адреса, където трябвало да търпи карантинните мерки, на велосипед. Пред полицейските органи обяснил, че ходил в дома на възрастна жена, която не могъл да назове по име и да посочи адреса й.

След обединяване на трите досъдебни производства за извършено деяние по член 355, ал. 2 от НК то ще бъде взето за специален надзор от Апелативната  прокуратура във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Станишев: Много войводи, малко четници
Половината безработни у нас са със средно образование
Шофьор остана без работа заради фалшиво положителни тестове за на...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).