Ето ги нападнатите слепи туристи! Биячът им Тодор се оказа баровско синче

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (35)
12:11 / 28.06.2017
4822
Копие на чудотворната икона на Черната Богородица- закрилница и пазителка на Несебър, получиха в знак на извинение нападнатите слепи туристи от Словения.

На 27 юни вечерта кметът на община Несебър Николай Димитров изпрати делегация при групата, отседнала в Св. Влас.  От негово име, от името на общинската администрация и от името на целия град Златин Чаушев, началник-отдел "Несебър-Световно наследство" и отец Петър от църквата "Св. Успение Богородично" поднесоха извинения на двама от групата незрящи туристи за неприятния инцидент, който са претърпели на територията на полуострова преди дни.

На срещата те бяха уверени, че всички местни жители са дълбоко възмутени от хулиганската постъпка, категорично се разграничават от такова поведение и не толерират подобен тип агресивно отношение към който и да е било, съобщи "24 часа".

"Несебър е българският град на църквите, с изключителна история и култура. Хората му са с добри сърца, вярват в бог и са великодушни. Но както навсякъде по света и тук има плевели. Но те са изключение в градината с красивите цветя", метафорично обрисува ситуацията Златин Чаушев. Отец Петър също увери туристите, че жителите на общината не се отнасят така към гостите си.

Единият от двамата туристи на срещата бе Марош Банго, известен като словашкия Бочели, харизматичен сляп певец и музикант с множество таланти, с огромна благотворителна дейност в подкрепа на хуманитарни инициативи.

Гостът остана трогнат от жеста на внимание и сподели, че не за първи път е в Несебър-град, където се чувства особено емоционално и откъдето винаги си взема нещо, което да му напомня за един прекрасен релакс и почивка.

Именно за да запазят това усещане и красив спомен за Несебър, Златин Чаушев и отец Петър поднесоха подаръчни комплекти на туристите.

От своя страна Марош Банго подари диск със свои изпълнения на класически произведения.

Гаменът, който нападна с юмруци група незрящи туристи на улица в Несебър, е от изключително заможен род, който притежава имоти в новия и стария град в Несебър, а дядо му бил известният в региона Григор Кочев, пише "Телеграф". Агресивният студент не е криминално проявен и е с чисто съдебно минало. В Несебър обаче е известен с буйния си нрав. Местните хора твърдят, че "палел от четвърт" и често изпадал в свиреп гняв за дреболии. По време на разпитите той не дал никакви смислени обяснения защо е нападнал слепите хора и е ударил шамар на водачката им.

От прокуратурата коментираха, че е много вероятно работното обвинение за хулиганство да бъде променено. Известно е, че по време на инцидента в автомобила е седял мъж на възраст, който според несебърлии е бащата на Тодор. Най-куриозното е, че баща му започва да му крещи не, че е нападнал слепите хора, а че е изтървал лъскавото возило, разказаха ужасени свидетели.

Виж коментарите (35)

Още по темата (10):
29.03.2019 Тодор, който нападна слепи туристи в Несебър, отърва затвора
28.08.2018 Помните ли Тодор, който нападна слепи туристи в Несебър? Тази седмица се изправя пред съда
04.09.2017 Биячът на незрящи Тодор дебелеел вкъщи, иска подписка!
12.07.2017 Нападателят на слепи туристи остава под домашен арест - бил много болен за ареста
06.07.2017 Агресивният Тодор, нападнал слепи туристи, няма да лежи в ареста! Размина се с гаранция от 3 хил. лв.
29.06.2017 Гавра! Агресивният Тодор се размина с ареста, страдал от болно сърце
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).