Ето как БСП ще отбележи 1 май

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:36 / 01.05.2022
773
БСП ще отбележи 1 май - Денят на труда и международната работническа солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат, с различни инициативи и събития в цялата страна. Честването на празника ще е под надслов “Достоен труд в мирен свят", съобщиха от пресцентъра на партията.

 

Социалистите в София ще отбележат 1 май с митинг-концерт на лятната естрада в Борисовата градина от 11:00 часа, но без традиционно шествие. В честването в столицата ще се включи и министърът на туризма Христо Проданов, както и представители на синдикатите и на Съюза на българските журналисти. Предвидена е музикална и фолклорна програма. Ще бъде отбелязан и празникът на в. "Дума" и левия печат. 

Лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще участва в честванията на 1 май в Кърджали. Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще бъде заедно със съгражданите си в Стара Загора, а министърът на земеделието Иван Иванов - в Шумен. 

В Бургас социалистите ще отбележат Деня на труда с автошествие. Във Варна, Перник, Стара Загора, Русе и Кърджали ще има митинг-концерти и събори. В Ловеч ще се дискутират въпроси, свързани с правата на трудещите се.

Последно БСП организира първомайско шествие в София през 2019 г., уточнява БТА. Заради пандемията от COVID-19 през 2020 г. Денят на труда премина без прояви, а миналата година левицата отбеляза 1 май с митинг-концерт в столицата и събития в страната.

В същото време учредителите на новата партия "Изправи се България" планират днес шествие до Министерския съвет по повод 1 май. Събитието под надслов "Силата е в хората" ще се състои след учредителното събрание на новата социална формация в НДК, информират от "Изправи се.БГ".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).