Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето как да предотвратим прегряване на двигателя в задръстване
Автор: Екип Burgas24.bg 10:52 / 29.03.2023Коментари (1)455
©
Точно сега е времето да подготвим колата за горещия сезон. Само монтирането на гуми обаче не е достатъчно. Трябва да проверите маслото и да обслужите спирачките, които често "клеясват" след зимата, без да забравяте за спирачната течност и, разбира се, охладителната система. Именно тя от година на година става виновник за многобройни прегрявания, които се случват най-често в задръстванията, пише AutoMedia.bg.

Има много причини за това: "мъртъв“ термостат, спукани маркучи, "уморена“ водна помпа. Често е виновен и некачественият антифриз, който влиза в системата по нареждане на невнимателен собственик на кола или неграмотен майстор. Въпреки това, ако проблем с маркучите може да се открие с очи, а неизправност на термостата се забелязва от по-опитните по по-бавното загряване (обикновено се разваля в отворено положение), то проблем с водната помпа е доста по-труден за откриване.

Като цяло това е най-простото устройство, което се задвижва от пистовия ремък и мнозина от специалестите го определят като консуматив - ако тече, сменете го. Освен това всички разпоредби казват, че животът на помпата е от 60 000 до 90 000 км. Към нея обикновено се слага нов ремък, който пък от своя страна върви в комплект с полки и обтегачи. Но трябва да знаете, че при проблеми с водната помпа не винаги се стига до теч. Първо помпата започва да трака, защото с износването на гумените уплътнения антифризът попада върху лагерите. Като намалите малко музиката в колата, този звук може лесно да бъде чут.

Вторият важен момент е хлабината в ролката. Ако имате съмнение за този проблем, тогава можете да разклатите ролката на ръка, без дори да сваляте ремъка. Не е лесно да се достигне, но е възможно: минималното "движение“ показва, че този мъзел е за смяна. 

С очите си можете да видите и третата точка: неправилно подравняване, тоест крива ролка спрямо другите възли, задвижвани от ремъка. Звучи сложно, но всъщност е просто: трябва да е успоредно на двигателя, иначе ще доведе до проблеми.

В точка четири включваме петна и дори миризма на антифриз. Ако локализирате такива, то не се колебайте да поръчате нова водна помпа. 

А защо се получава износване? Ключовият момент е качеството на течността и честотата на нейната подмяна. Утайки или неправилен състав на антифриз или запушен радиатор много по-драстично намаляват живота на помпата.

А продължителността на живота и работата на най-скъпия агрегат на всеки автомобил - двигателят, зависи пряко от нейната работа. Като цяло рискът не е оправдан - определено не си струва да спестявате от поддръжката на охладителната система.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нищо не разбрах за задръстването. Разбрах, че трябва да си сменя водната помпа.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: