Ето как наказаха безумен шофьор, причинил смърт на пътя

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:48 / 19.03.2019
1332
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи ефективно наказание от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода спрямо Костадин Г.

Той е подсъдим за това, че на 28.07.2018 г. в гр. Сливен, по бул. "Банско шосе“, в района на винзавод "Домейн Бояр“, при управление на лек автомобил "Ауди А4“, нарушил правилата за движение по пътищата, като се е движил с превишена скорост от 117 км/ч при разрешена за движение скорост от 70 км/ч, като не съобразил своето поведение с пътната маркировка и при наличие на двойна непрекъсната линия навлязъл в насрещната лента за движение и предприел изпреварване, въпреки забраната за пресичане на двойната непрекъсната линия, като по този начин предизвикал катастрофа правомерно движещ се в насрещното платно таксиметров автомобил и по непредпазливост причинил смъртта на 29-годишен мъж, пътувал в колата на обвиняемия. Причинил е и средна телесна повреда на 45-годишен мъж, изразяваща се в съчетана травма, довела до "Разстройство на здравето, временно опасно за живота“ и "трайно затрудняване движенията на десния долен крайник“.  13-годишно дете е със средна телесна повреда, изразяваща се в "Разстройство на здравето, временно опасно за живота“. Последните двама са пътували в таксиметровия автомобил. Това е  престъпление по чл.343, ал.4, вр. чл.343, ал.3, б."б“, предл.1, вр. чл.343, ал.1, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен е постановена по реда на съкратеното следствие.

На Костадин Г. е наложено и наказание "лишаване от правоуправление на МПС“ за срок от 4 години.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...
Социолог: Все повече депутатите ни се бият и се псуват, защото са...
Етнологът: Великден е не само религия и вяра, Великден е проект и...
Малкият син на обвинената в убийство Габриела Славова е дете на В...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).