Ето как таксиметровите шофьори премахват миризмите от купето на автомобила

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:19 / 09.02.2023
1010
С течение на времето в интериора на всяка кола се появяват миризми, а не рядко те са доста силни и неприятни. И ако някои собственици на автомобили, увлечени от ароматизатори и неутрализатори, се опитват да ги премахнат с тези методи, то таксиметровите шофьори използват друг, доста по-ефикасен трик, пише АutoMedia.bg. С други думи ако "борчето" под огледалото за обратно виждане не ви помага или пък сте от хората, които реагират остро на различни видове освежители за въздух или пък сте алергични, то пробвайте този метод.

Решението е просто и сравнително евтино.

Както вече споменахме, имайте предвид, че някои хора са алергични към остри миризми, така че "убиването на вонята“ с по-силни аромати не е най-удачния начин за справяне с проблема. А услугата, която ползват таксиджиите, на повечето места по автомивките се нарича "суха мъгла".

Първо, салонът трябва да се почисти, премахвайки всички източници на неприятни миризми, а след това вътрешността се изпълва със специален, абсолютно хипоалергенен непрозрачен състав. Това става при затворени прозорци и врати и със специална димна машина. Процедурата отнема не повече от час: 40 минути са необходими за обработка и още 20 за проветряване .

Тази услуга идва в автомобилния сегмент от медицината: болниците винаги трябва да пречистват въздуха в стаите, да премахват бактериите и миризмите. Оказва се, че за автомобили този подход също е подходящ. Благодарение на специалната техника на нанасяне и най-вече на самия състав на "мъглата" кристалите проникват в пукнатините и порите на тъканите, буквално унищожавайки труднодостъпните източници на неприятна миризма. Изчезват не само "ароматите“ на старата пот и тютюн , но и животинските "следи“, последствията от разлятите напитки и много други.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).