Ето какви са опасностите при каране на електрически тротинетки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:35 / 27.03.2023
397
Със затоплянето на времето хората започват да търсят алтернативни методи за придвижване. Един от най-популярните са електрическите тротинетки. 

В социалните мрежи обаче постоянно виждаме придвижване с опасно висока скорост и вандалски прояви срещу този тип превозни средства, което може да бъде опасно.

Тротинетка се движи с над 80 км/ч по бул. "Цариградско шосе" в София или със 120 км/ч по АМ "Хемус". Социалните мрежи вече преливат с подобни рискови ситуации. Една от най-честите практики е софтуерът да бъде манипулиран, с което да се преодолее ограничението от 25 км/ч.

Превишаването на тази скорост обаче моментално превръща тротинетка в опасна, защото елементите и механизмът й на движение не са предвидени за това, предаде bTV. Високият център на тежестта и малките гуми я правят нестабилна. Особено при неравности на пътя.

Тротинетката е индивидуално електрическо превозно средство. Името само по себе си показва, че то трябва да се управлява само от едно лице. Без да се превозва друго.  Превозването на товари или багажи, които пречат на управлението и на останалите участници в движението също е забранено.

Често има случаи, в които тротинетките се хвърлят от високо или им се нанасят удари. Това обаче също може да предизвика авария по време на път.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вредно ли е готвенето на газ?
19 хиляди от българите са без препитание, а нямат и 25 години – с...
Не сте яли такова агнешко за Гергьовден
Правото на пенсия според различните категории труд
Започва празната седмица
Голямото прибиране: Очаква се засилен трафик у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).