Ето какво предстои за ученичката, наливала се с водка по време на час

Автор: Георги Василев
Коментари (4)
10:54 / 03.11.2020
957
В СУ "Свети Патриарх Евтимий“ вече е стартирана процедура по налагане на санкции спрямо ученичката от скандалния клип, в който девойката се налива в час с безцветна течност от бутилка водка. Наказана ще бъде и нейната връстница, която е заснела видеото и го е качила в социалните мрежи. Това заяви пред репортер на Plovdiv24.bg директорката на школото Валентина Стоенчева.

"Нарушението е сериозно и е описано във вътрешния правилник на училището. Вчера имаше и заседание на педагогическата колегия, като нито един от нас не толерира такова поведение. Адекватни санкции има и спрямо ученици, които снимат и качват подобни видеа в социалните мрежи. Според закона никой няма право да записва или да разпространява видео с друг човек без неговото съгласие – особено ако това е учител“, коментира Стоенчева. Според нея в подобни ситуации огромна роля има възпитанието и семейната среда.

Предстоят срещи с двете ученички и техните родители. Понеже девойките са непълнолетни, ще присъства и педагогически съветник. След това налагането на санкциите ще се решава на педагогически съвет. Всички срещи ще бъдат протоколирани.

Вариантите за наказание са следните:

Забележка, преместване в друг клас, предупреждение за преместване в друго училище или преместване в друго училище.

Директорката припомни и идентична случка от 2017 година, когато десетокласничка от СУ "Свети Патриарх Евтимий“ изрече брутални слова спрямо учителка по български език. Тогава отново в социалните медии се появи клипче от инцидента. Тогава и псуващата, и снимащата ученичка бяха преместени в друго училище.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).