Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето какво се очаква да каже лорд Камерън днес в България
Автор: Петър Дучев 10:01 / 14.02.2024Коментари (0)1220
©
Путин вярва, че агресията може да му се размине. Че може да разиграва Запада. Това се очаква да заяви днес външният министър на Великобритания лорд Дейвид Камерън, който е на посещение в София.

В допълнение по темата за Украйна високопоставеният гост ще каже още, че: "Ние разполагаме с ресурсите, икономическата мощ и опита. Трябва да покажем, че имаме воля в дългосрочен план... Трябва да подкрепим свободата и да съчетаем думите си с действия - по отношение на санкциите, на подкрепата за Украйна, на производството на отбранително оборудване... "Трябва да покажем единство – всички ние трябва да застанем зад Украйна и да покажем на нея - и на Русия – че Украйна има нашата подкрепа в дългосрочен план."

В заключение Камерън се предполага да съобщи, че: "Трябва да работим заедно по предизвикателствата, които застрашават нашата сигурност и благоденствие, като например борбата с порочния свят на трафикантските групировки и нелегалната миграция - само с колективна решимост тези заплахи могат да бъдат преодолени". Това съобщават като предварителна информация Британското посолство в София.

Почти две години след незаконното нахлуване на Путин в Украйна външният министър ще посети България и Полша, преди да замине за Мюнхенската конференция по сигурността. Пътуването ще подчертае ангажимента на Обединеното кралство към международната сигурност и ще демонстрира как Обединеното кралство засилва оперативното сътрудничество за страните от цяла Европа, които се борят с огромните предизвикателства на незаконната миграция.

Украйна ще бъде на дневен ред по време на посещението, като министърът на външните работи ще се съсредоточи върху работата с партньорите, включително България и Полша, за да осигури на Украйна необходимата подкрепа. Ще бъдат обсъдени начините да се укрепи Украйна във войната сега, да се гарантира победата ѝ, ако Путин удължи военните действия, и да се положат основите на дългосрочното ѝ бъдеще.

По време на разговорите с колегите си външният министър ще обсъди и как Обединеното кралство засилва подкрепата си за ключовите съюзници от НАТО, включително за изграждането на устойчивост, преодоляването на зависимостта от руски енергийни източници и борбата с киберзаплахите и дезинформацията. По-късно през седмицата външният министър ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността и ще призове съюзниците да увеличат производството на отбранително оборудване за Украйна.

Външният министър ще се запознае отблизо и със съвместната работа, която се провежда в България по отношение на незаконната миграция. Това ще включва срещи в София с представители на граничните служби, за да научи повече как сътрудничеството между Обединеното кралство и България спомага за пресичане веригите на доставки на малки лодки и съпътстващо оборудване, предназначени за незаконно преминаване на Ламанша, като по този начин разбива бизнес модела на престъпните групировки, занимаващи се с контрабанда на хора.

Като ключова страна по маршрута за пренасяне на оборудване за малки лодки през Европа, Обединеното кралство предоставя на България 1,2 млн. паунда за обучение и подкрепа на капацитета, включително дронове за наблюдение на границите, обучение за претърсване на превозни средства, оборудване за служебни кучета за претърсване и термовизионни устройства.

Това финансиране разширява работата, която Обединеното кралство и България извършват за справяне с организираната престъпност в областта на миграцията чрез увеличаване на обмена на разузнавателна информация и практическа подкрепа. Смята се, че до 50 % от хората, които използват Балканите като миграционен маршрут към Европа, минават през България, която се е превърнала в основен транзитен маршрут за опасно оборудване, използвано за улесняване на пресичането на Ламанша с малки лодки.



Още по темата: общо новини по темата: 1290
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/215 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: