Ето какво ще е времето днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:07 / 21.11.2022
580
Днес по преминаването на студен атмосферен фронт времето ще бъде предимно облачно. Сутринта все още на отделни места в Западна и Централна България ще има значителни валежи от дъжд. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Христо Христов.

По-късно през деня валежната зона ще се премества на изток и след обяд, главно в югоизточните райони, валежите ще са интензивни. По преминаването на фронта са възможни и гръмотевици. Преди обяд в Източна България и северно от планините ще продължи да духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад, но отначало в западната част на Дунавската равнина, а до края на деня навсякъде, ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в югоизточните райони до 20°, в София 11-12°. След обяд от северозапад валежите ще спират, по-късно и облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни след обяд главно в южните райони. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, отначало само по най-високите части от сняг, но с понижението на температурите сняг ще вали и на по-малка надморска височина - над около 1600 метра. След обяд валежите ще отслабват и спират, привечер от запад-северозапад и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който по-късно през деня ще започне да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).