Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето къде може да карате евтино ски
Автор: Екип Burgas24.bg 12:35 / 01.12.2023Коментари (0)1228
©
Карането на ски си е спечелило репутацията на скъпо забавление. Това е хоби, което твърде често е запазено за тези, които не трепват от цената на луксозен курорт в Алпите или Пиренеите, но за щастие има стотици курорти, разпръснати из цяла Европа, а някои неочаквано предлагат достъпна почивка на склоновете. 

Популярни ски дестинации като Франция, Австрия и Италия не трябва да означават пръскане на много пари, може да се насладите на планински пейзажи и километри писти с малък бюджет, ако знаете къде да отидете, Time out. Неутъпканите дестинации като Словения и България също имат повече от справедливия си дял снежни пейзажи, идеални за снежни спортове, с по-малко тълпи и по-приятни цени, пише bTV.

Les Menuires, Франция

Малко по-достъпен начин да стигнете до известните френски Les 3 Vallées (Трите долини), Les Menuires често е засенчен от могъщото трио на Вал Торенс, Мерибел и Куршевел. Споделяйки своята ски зона с последните две, престоят тук позволява достъп до 370 мили световноизвестни писти, които имат по нещо за всеки - от начинаещи до експерти. Настаняването се състои от архитектура от 60-те години на миналия век и високи сгради.

Ски картите за 3-те долини, включително Les Menuires през сезон 2023/24 струват 300 евро за шест дни. Crystal Ski предлага седем нощувки на полупансион, започващи от 600 евро.

Боровец, България

Един от поредната тройка курорти, този път в България. Боровец, заедно със своите колеги Банско и Пампорово, крият едни от най-подценените и бюджетни ски курорти в Европа. Лесно достъпен от София, Боровец се радва на гарантирано добра локация в Рила, най-високата планинска верига в България. Очаквайте удобни хотели, екипировка под наем и ски уроци за по-малко от половината от цената на средното пътуване до Сейнт Антон или Вал д’Изер – особено когато едноседмичната ски карта е под 228 евро. С 58 километра писти, той е по-малък от много европейски ски курорти, но пистите тук са предназначени главно за начинаещи и средно напреднали скиори, което го прави идеален за онези, които искат да изпробват спорта, без да дават много пари.

Хотелите в Боровец започват от около 45 евро на вечер, докато лифт картите, включително оборудване под наем, струват 367 евро за седем дни. 

 

Вогел-Бохин, Словения

Словения, обикновено популярна за летни пътувания до бреговете на езерото Блед, също предлага снежни преживявания недалеч в националния парк Триглав. Има само 22 км склонове, много от които са лесни, но има и много терени извън пистите, които авантюристите да изследват. С изглед към ледените води на езерото Бохин, лифт картите са около половината от цената на други известни европейски курорти, докато Блед и Любляна са на по-малко от час път с кола.

Ски картите във Вогел-Бохин струват 220 евро за седем дни за възрастни и 110 евро за деца. 

Ишгъл, Австрия

Независимо дали карате сноуборд, ски или просто искате зимна почивка, Ишгъл в планините на Западен Тирол в Австрия отговаря на всички изисквания за наситена с екшън ваканция, която е под бюджета в сравнение с други курорти. Ишгъл обедини усилията си с близкия швейцарски курорт Самнаун, което означава, че има 365 км пътеки за всички способности, заедно с отлични зони извън пистите. Тази златна комбинация от курорти се радва на дълъг сезон, обикновено от ноември до май – и ако пристигнете в началото или в края на сезона, лифт картата е малко по-евтина. Предлагат се ваканционни оферти за 645 евро за седем дни, включително настаняване и лифт карти, но без полети.

Сан Вито ди Кадоре, Италия

В италианските Доломити има едно име, което е в центъра на вниманието в света на ските и това е Кортина д’Ампецо. Въпреки това, в съседство, малкото градче Сан Вито ди Кадоре предлага евтина алтернатива. Със само 20 километра писти, това място е идеално подходящо за тези, които се учат да карат ски или семейства с малки скиори – има детски писти, семейни отстъпки и увеселителен парк. Сан Вито ди Кадоре обаче е част от комплекса Dolomiti Superski, който обхваща огромните 1200 км писти. Със Skipass de Valle можете да получите достъп до всичко това. Ски картите в San Vito di Cadore струват 42 на ден за възрастни, а двойна стая в хотел Boite започва от само 90 евро на вечер.

Jasná Nízke Tatry, Словакия

Най-големият курорт в Словакия и определено най-бюджетният, Jasná, в долните Татри, има всичко, което може да пожелаете. С настаняването, което често струва по-малко от 34 евро на вечер, ресторанти, предлагащи обилна източноевропейска кухня и 50 км писти, Словакия може би е най-добрата достъпна ски дестинация в Европа. Освен ски писти тук има популярни нощни клубове, посещавани от местни и туристи. Ски картите за висок сезон 2023/24 в Jasná са 45 на ден. Snowtrex има седем нощувки в Residence Nube d'Argento за 192 евро.



Още по темата: общо новини по темата: 422
21.04.2024 »
17.04.2024 »
04.04.2024 »
24.03.2024 »
20.03.2024 »
18.03.2024 »
предишна страница [ 1/71 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: