Ето в кой български град боклукът ще се събира чрез смарт система

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:22 / 23.12.2021
645
Във Велико Търново започва въвеждането на смарт система за събиране на битовите отпадъци. Подменят се 600 контейнера за смет, а таксата беше увеличена за догодина с 31 процента.

С бурни дебати на последната си за годината онлайн сесия Великотърновският общински съвет взе решение такса битови отпадъци за домакинствата да бъде увеличена с 31 на сто, а за училищата и университетите с 40 на сто, съобщава кореспондентът на БНР в Старата столица. 

На критиките, че това не е свързано с повишаване на качеството на услугата, кметът Даниел Панов отговори, че на контейнерите за разделно събиране на отпадъците се монтират датчици за препълване, променя се и системата за изхвърлянето им.

Новите метални контейнери за битовата смет ще се извозват и с нови камиони, като фирмата по чистотата ще бъде глобявана за отпадъци около контейнерите. 

През почивните дни по кварталите ще има мобилни пунктове за разделно събиране на отпадъците, а гражданите, които изхвърлят битовата си смет разделно, ще ползват 30 на сто намаление на таксата.

Домакинствата ще получат магнитна карта, на която ще се начисляват предадените количества.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).