Евгени Иванов: Ще отстоявам независимостта на прокуратурата и мястото й в съдебната система!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
14:07 / 09.09.2020
1037
Кандидатът за член на Висшия съдебен съвет Евгени Иванов се срещна днес с прокурори от Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура във Варна. Пред варненските магистрати г-н Иванов, който е председател на Асоциацията на българските прокурори и прокурор във Военно-апелативната прокуратура в София, е представил концепцията си, с която кандидатства за член на висшия кадрови орган, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

"Ще отстоявам независимостта на Прокуратурата на Република България и мястото й в съдебната система. Никога няма да се съглася с две неща – да бъде изведена прокуратурата извън съдебната система и с мнението, че прокурорите са "втора категория“ магистрати“, заяви кандидатът за член на ВСС Евгени Иванов пред варненските магистрати.

Кандидатурата на Евгени Иванов беше първото предложение за член на Висшия съдебен съвет от прокурорската квота, внесена от ръководителите на различни звена в прокуратурата, след като членът на ВСС Даниела Машева напусна кадровия орган, за да поеме поста на заместник на главния прокурор. Номинацията бе мотивирана от колегите прокурори на г-н Иванов със заслугите му в ръководството на Асоциацията на прокурорите в България вече три мандата, с личния му принос организацията на прокурорите да бъде авторитетна и уважавана, както и с професионалните му качества като прокурор и безспорния  административен и организационен опит, които г-н Иванов притежава.  Освен това той е и лектор в НИП.

След Варна кандидатът за член на Висшия съдебен съвет отпътува за срещи с прокурори от Окръжната и Районната прокуратура в Добрич.

Прокурорите ще избират нов член на ВСС на 26 септември тази година.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).