Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутат: Трябва да избегнем въвличането на България в тази война
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 12.03.2022Коментари (5)884
© БНТ
За нас, българите, чувството за суверенитет и здрав разум са силата, която може да ни спре да влезем през вратата към Трета световна война. Опасявам се обаче, че вратата към такава война не е просто открехната, а това е първият епизод от събития, които някой ден историците ще нарекат Трета световна война, това заяви пред БНТ евродепутатът от БСП Иво Христов.

Той коментира, че събитията ескалират, а икономическата война вече е глобална.

Всички военни по света в невралгичните зони са в повишена готовност. По думите му има висок риск тези събития да ескалират до пълномащабна война.

Христов изрази опасения, че сегашното правителство е възможно да няма достатъчен усет за суверенитет.

"Виждаме трагедията на украинските бежанци, които пристигат у нас. Ние не желаем тази съдба. Трябва да окажем максимално хуманитарно съдействие на тези бедстващи хора и да имаме здрав разум да избегнем въвличането на България в тази война", отбеляза той.

Иво Христов посочи, че войната в Украйна е подготвяна целенасочено и Русия не е единственият виновник. Международният правов ред рухва окончателно с тази война.

"Тази война е първият трагичен епизод, но той може да прерасне в множество такива. Знаете, че Съединените щати се опасяват от това, че Китай може да пожелае да присъедини Тайван към своята територия. Байдън направи едно озадачаващо изказване, че Третата световна война няма да започне от Украйна. В този смисъл ни, българите, трябва да сме много бдителни към собствената си съдба. Ние нямаме териториални претенции към никого от съседите си, но сме една институционално и икономически слаба държава, която се намира на кръстопътя на ветровете и трябва да се обединим около идеята за суверинитет и да пазим територията и хората си", подчерта той.



Още по темата: общо новини по темата: 4310
01.04.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"Международният правов ред рухва окончателно с тази война." ... "Тази война е първият трагичен епизод, но той може да прерасне в множество такива....В този смисъл ни, българите, трябва да сме много бдителни към собствената си съдба. Ние нямаме териториални претенции към никого от съседите си, но сме една институционално и икономически слаба държава, която се намира на кръстопътя на ветровете и трябва да се обединим около идеята за суверинитет и да пазим територията и хората си"! Всичко това е точно така. Само че то противоречи на прокарваната идея да не сме лоялен член на НАТО, а да сме формален член, а фактически да пазим вид неутралитет. Такова двуличие не може да остане незабелязано. Относно войната, единстеваната вина я носи Русия. Руският народ е жертва, руснаците плачат от срам, Путин също падна в капана на дезинформацията на собствената му мрежа. Сега няма изход, всеки ход му е губещ. Той се надяваше "подтиснатите" рускоезични украинци да го посрещнат като освободител, да се вдигнат на бунт срещу властта, да направят преврат с помощта на руската армия, да инсталират марионетно правителство, което да признае Крим за руски, независимостта на ДНР и ЛНР, за подпише военен договор с Русия и да стане един "добър" съсед като Беларус. Украинското общество се смяташе, че не е хомогенно, че етническите руснаци в Източна Украйна са недолюбвани от украинците в Западна. Но се случи нещо невероятно, рускоезичното население в градовете в Източна Украйна с оръжие в ръка защитава независимостта на Украйна срещу руската армия!!! В Харков населението е рускоезично, на украинците с украинско етническо самосъзнание първият им език е руски и отскоро са научили украински, съотношението на тези с украинско и руско етническо самосъзнание е 50 на 50. Етническите руснаци се бият като лъвове срещу руската армия, заедно с всички останали! Ако приемем, че се развие най-благоприятният сценарий за Путин, въпреки всичко руската армия успее да победи народа на Украйна, което според мен е невъзможно една армия да победи един народ, пример Виетнамската война, и се стигне до реализация на описаните цели, Украйна стане държава по подобие на Беларус, то ще има две съществени разлики: 1. Населението на Украйна ще е враждебно към Русия, съответно и към марионетното провителство и ще продължи с партизанска война срещу него. 2. Украйна ще е разрушена държава, само досега щетите се изчисляват на 100 милиарда долара, без да е превзет нито един голям град. А при превземането на Киев, Харков, Одеса, Днипро и др. щетите ще се увеличат в пъти. Сметката по възстановяването на страната в този случай ще трябва да се плати от Русия. Така че и най-благоприятният вариант за Путин води до крах!
0
 
 
Четиво за нашите ястреби! "...българите, трябва да сме много бдителни към собствената си съдба. Ние нямаме териториални претенции към никого от съседите си, но сме една институционално и икономически слаба държава, която се намира на кръстопътя на ветровете и трябва да се обединим около идеята за суверинитет и да пазим територията и хората си", подчерта той."
0
 
 
Ще се обединя с теб. Мръсен червен кремълски г*з ,печелещ евро в Брюксел. Европа такива ,като теб трябва ДА не ги пуска в Европа ,той евродУпетат станал. Подлоги комунистически.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: