Фандъкова: Не се притеснявам, защото работата ми и тази на екипа на СО се проверяват непрекъснато

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:13 / 22.03.2022
704
Да се задържи лидерът на най-голямата опозиционно партия, не говорим, че е и бивш министър-председател, без представяне пред обществото на доказателства и аргументи, наистина е скандално. За мен първият въпрос е политическият и затова не изключва действия срещу опозицията. Това заяви в "Денят започва" столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ ГЕРБ трябва да бъде много силна и категорична опозиция и управляващите да се вслушват в гласа ѝ дори когато критикува, защото това е нейната роля. Силна опозиция - по-силно управление, каза Фандъкова и допълни: Никой не е над закона, включително и правителството.

Столичният кмет смята, че Бойко Борисов няма да съди държавата, защото не би ѝ навредил и не би се обърнал срещу България.

На въпрос дали самата тя се притеснява от действия срещу нея каза:

"Аз не се притеснявам, защото работата ми и работата на екипа на Столичната община се проверяват непрекъснато. Аз самата правя проверки, сезирам всички компетентни органи, когато има съмнение за злоупотреба, което за мен всъщност е работата с борба с корупцията. Когато има данни се проверят и се огласят, когато е сигурно. И в момента някои от процедурите се проверяват от всички възможни органи - АДФИ, Сметна палата, прокуратура. Сметната палата в момента са в "Топлофикация", а преди това бяха в "Градска мобилност"".

По думите на Фандъкова всеки сигнал, подаден от обществото се проверява. Включително и сигналите от "Спаси София".

За бюджета на столицата Фандъкова уточни, че въпреки тежката финансова ситуация, той ще осигури изпълнението на стратегическите проекти и приоритетите на града - това са метрото, развитието на градския транспорт, ключови булеварди и улици от вътрешните рингове на града, важни транспортни връзки, строителство на детски градини, инвестиции в екология и по-чист въздух.

Бюджетът е рекорден - 2 млрд. и 78 млн. лв, но приходите от местни данъци са около 450 млн., а таксите, собствените приходи на общината са 820 млн. лв. Това са средствата, които могат да се насочват към различни дейности, каза Фандъкова.

Тя допълни, че увеличението на бюджета за тази година се дължи основно на увеличаване на заплатите на учителите, медицинските сестри, социалните работници.

Виж коментарите (0)

Още по темата (181):
12.12.2023 Прекратиха разследването, по което задържаха Борисов и Горанов - нямало доказателства
21.03.2023 Поптодорова: Логично беше Държавният департамент на САЩ да обяви ареста на Борисов за незаконен
31.12.2022 Съдът реши окончателно: Арестът на Горанов на 17 март е незаконен
16.11.2022 Севдалина Арнаудова иска да съди "Продължаваме промяната"
01.11.2022 Обрат: Арестът на пиарката на Борисов - Севделина Арнаудова е незаконен
18.10.2022 Арестът на Севдалина Арнаудова е законен
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).