Фандъкова: Някои политици използват преместването на Паметника на Съветската армия за реклама

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:32 / 18.08.2023
751
Някои политици използват преместването на Паметника на Съветската армия за ПР ефект във връзка с местните избори. Призовавам лидерите на политическите формации, които протестират пред паметника да спазват изискванията на Закона за събранията и митингите. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод вандалския акт пред паметника снощи, при който бяха задържани четирима души заради това, че са хвърляли димки и са нанесли щети по монумента.

"Решението на Столична община е ясно. Преди няколко месеца Общинският съвет взе решение за преместване на Паметника на Съветската армия, който е държавна собственост. Изпратих това решение на областния управител, и сега вече има действия по изпълнения на това решение", добави Фандъкова.

“След 22:00 часа не са разрешени протестите единствено и само от гледа точка на сигурността на хората. Организаторите, лидерите на политическите партии, които стоят пред паметниците, носят отговорност за живота и здравето на хората, които водят, за да стоят по цяла нощ. Мен ме притеснява в тези политически битки да не пострадат хора", отбеляза тя.

Фандъкова уточни, че по Закона за събранията и митингите протестите имат съгласувателен характер. “Ние сме съгласували протест без поставяне на палатки, така че тези палатки са незаконни", допълни тя.

Кметът на София обясни, че чера е подписала доклада на главния архитект, с който стартира подготвянето на заданието за архитектурния конкурс и плана за Княжеската градина. "Ще продължим да изпълняваме нашите ангажименти", каза още тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (67):
23.04.2024 Вяра Тодева още ходи с охрана
21.04.2024 Евелина Келбечева: България пази 185 паметника на Червената армия окупаторка, няма друга такава държава в Европа
12.01.2024 Захарова пак с остро изказване към България
22.12.2023 Проф. Каприев: Демонтиран е паметникът на българската несвобода и доброволния отказ от нея
21.12.2023 Денков: Областният управител ще обжалва решението на съда за демонтажа на Паметника на Съветската армия
21.12.2023 БСП: ДСБ и "Да, България" са гуляйствали с торта с лика на МОЧА
Още новини от Национални новини:
Важно! На 14 май тези ученици няма да учат
Ето какво се случва в "Лукойл" ЕООД и "Нефтохим Бургас"!
Той е роден на днешния ден, умира едва на 28, но оставя ярка след...
На ГКПП "Малко Търново" изглежда толкова сиво и грозно, сякаш вли...
Калин Стоянов: "Наше" могат да нарекат МВР не отделни партии, още...
Добра новина: Изписаха простреляното 2-годишното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).