Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Финалисти във Vivacom Регионален грант
Автор: Екип Burgas24.bg 16:39 / 29.03.2024Коментари (0)1234
Ето кои са отличените инициативи в деветото издание на Vivacom Регионален грант:

Сдружение "Морски клуб "Приятели на морето“
ще ангажира деца, младежи, специалисти и доброволци в опазването на морската флора и фауна в региона на Варна, Шабла и Тюленово.

Сдружение "Обществен център за околна среда и устойчиво развитие“ ще разработи и предостави за ползване на училищата във Варненска и Добричка област образователен модул за запознаване и опознаване живота на пчелите и тясна им връзка с бъдещето на човечеството.

Фондация "По-диви Родопи“ ще реализира образователна програма "Диво училище“ с деца и младежи на възраст от 12 до 17 години в Източните Родопи, като ще въвлече най-малко 75 ученици в прогимназиален и гимназиален училищен етап от училища в Кърджали, Момчилград и Крумовград

Фондация "Елизабет Костова“ ще стартират дългосрочна инициатива за преодоляване на функционалната неграмотност при българските младежи под формата на пътуваща творческа лаборатория, в която млади български поети ще пътуват из България, за да срещнат, обучават, насърчават и творят заедно с младежи от Видин, Лом, Мездра, Разград и Търговище.

Сдружение "ИТ Стара Загора“ ще организира образователни STEM занимания по време на лятната ваканция за над 400 ученици на възраст от 7 до 12 години, които имат интерес и желание да се запознаят с науката, технологиите, инженерството и математиката.

Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928“ ще издадат литература, придружена от аудио вариант, за провеждане на чуждоезиково обучение по английски език за незрящи хора в България в подкрепа на увеличаване на тяхната конкурентоспособност на пазара на труда.

Фондация "Ботаника Лайф" ще приобщят 60 деца и техните родители от различни етнически общности от селата Надарево, Баячево, Давидово, Буховци, Вардун и Пробуда в община Търговище към грижата за околната среда в региона чрез интерактивни и образователни дейности и работа на терен.

Сдружение "Българско дружество за защита на птиците“ ще въвлече хора с нарушено зрение и хора с интерес към орнитологията в дългосрочна инициатива за разпознаване на птиците в градска среда. За реализация на идеята организацията ще създаде аудио лекции и ще разработи маршрути за сериятa от лекции-разходки Bird Hеaring в основните паркове в София.

Сдружение "Център за творческо обучение" ще постави основите на първото от серия събития в страната, насочено към младежи от 13 до 19 години. Целта на инициативата е да насърчи създаването на екологични проекти чрез използване на изкуствения интелект (ИИ) и силата на технологиите в условията на екипна работа с менторска подкрепа от специалисти.

Фондация "Арт Бюро“ ще запознае деца с увреден слух с базови произведения от българската и световната литература, посредством театрални похвати. Това ще допринесе за по-цялостната им интеграция и вписване в средата, в която живеят, и активното им включване в културния живот.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: