ГЕРБ: Осъмнем ли със спрени еврофондове, не ни чака нищо добро!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:30 / 26.04.2014
420
"Връщаме се към трагичната 2008 г., когато тъжната статистика бе, че България е усвоила едва 0,8 % от еврофондовете. Направете сравнение - по време на управлението на ПП ГЕРБ бяха усвоени 16 млрд. лв. по европрограми", коментира във Варна народният представител от ПП ГЕРБ и кандидат за евродепутат Емил Радев.

"Единствените свежи пари за България са от еврофондовете. Ако осъмнем със спрени програми, нямаме никакви шансове да достигнем нивото на нормалните европейски държави!", акцентира Радев. Според него предстоящите избори са и начин хората да заявят чрез вота си своето недоверие към управлението на изкуствената тройна коалиция.

"Евроизборите, освен това, ще определят пътя на Европа - дали ще върви вляво, или вдясно, дали ще заложим на ЕНП, която извади Европа от тежката финансова криза. А нашите евродепутати са адвокатите на България в ЕС", допълни Радев.

По думите му настоящото управление не може да прави реформи, затова и през последната година държавата затъва - безработицата се увеличава, а МВР прави фалшиви статистики, за да прикрие ръста на битовата престъпност.

"Колкото по-висока е избирателната активност, толкова купеният, етническият и контролираният вот ще имат по-малко значение", категоричен бе Емил Радев.

"Стратегията на управляващите всеки ден да вземат нови заеми, а в същото време безработицата непрекъснато да расте и бизнесът да изпитва неистови затруднения е пагубна за страната", подчерта народният представител от ПП ГЕРБ.

"С трупането на дългове, дефицитът расте, а кредитният рейтинг пада стремглаво надолу", отчете още Радев. Другите негативи в управлението, които бяха очертани по време на срещата, са блокираните проекти за магистрали и спирането на средствата по ОП "Околна среда".

"На предстоящите избори трябва да покажем, че България върви към дясното. То дава стабилност и се стреми да развива реална икономика, а лявото обещава само социални помощи. Когато в държавата има стабилност, има реално правосъдие и престъпността намалява, тогава има и добри условия за бизнес", заключи Емил Радев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).