ГЕРБ е против свалянето на имунитети на народни представители, докато текат обсъждания по правосъдната реформа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:40 / 23.05.2023
616
Решението на ръководството на ГЕРБ и на парламентарната група е по никакъв начин да не се съгласяваме със свалянето на имунитети на народни представители в това Народно събрание, от която и да е парламентарна група, докато текат обсъжданията и процесът по правосъдната реформа. Това каза на брифинг в централата на ПП ГЕРБ Даниел Митов

Делян Добрев обясни, че все още няма внесено искане за неговия имунитет. 

"В Народното събрание има мнозинство, решено да проведе обхватна съдебна реформа и тази работа трябва да бъде свършена до края. Няма да позволим това мнознинство да бъде превърнато в малцинство. Това е опит да бъде разбито мнозинството в НС, което е готово да проведе съдебна реформа. Това ще е систематично поведение на нашата ПГ по отношение, на който и да е поискан имунитет, докато траят промените в законодателството, включително промени в Конституцията. Вече стартирахме разговори с другите парламентарни групи, надявайки се да намерим широка подкрепа в парламента", каза Томислав Дончев.

Припомняме, че днес СГП изпрати искане за сваляне на имунитета на депутата Делян Добрев за това, че в качеството си на министър на енергетиката е нанесъл щети за НЕК за над 4 милиона лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия" в следв...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).