Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ иска комисия да разкрие собствениците на ВЕИ-тата
Автор: Екип Burgas24.bg 16:31 / 21.06.2015Коментари (5)2437
©
Извънредна пресконференция за цените на тока, дадоха от ГЕРБ, като тя е повече отговор на пресконференцията на БСП, както заяви депутатът Делян Добрев.

"Това е отговор на несвързаните приказки от Михаил Миков, защото той заяви, че членовете на ГЕРБ и РБ са взели това решение. Няма как да са те, защото са само четирима, а г-н Миков явно е пропуснал, че членовете на КЕВР са 9 и всички те са гласували единодушно за въпросното решение", каза Добрев.

Според него думите на Миков са опит да се заблуди обществото с идеята да се избяга от политическа отговорност. "Никой няма блокираща квота. ГЕРБ, РБ и ПФ имат по двама члена, БСП, ДПС и БДЦ по 1", обясни депутатът.

"Ситуацията в момента се дължи на тяхното (БСП - б. р.) нескопосано управление. Опитахме с консенсус да решаваме проблеми, но днес на пресконференцията на БСП те отново напомниха за американските централи и ВЕИ-тата. Да припомня, че тези централи нямаше да ги има, ако правителството на Станишев с министър на енергетиката Румен Овчаров не бяха подписали т. нар. особени залози, заради които американските централи са в привилегировано отношение. Както се направи комисия за КТБ, сега ще предложим за ВЕИ сектора да се направи комисия, за да се види кои са собствениците, кои са приели този закон 2007 г., а после се облагодетелствали от него и кои промениха срока на преференциалните цени от 20 на 25 години през 2008 г.", каза Добрев.

"За последен път ги приканваме да участват в решаването на проблемите, а не да гледат назад и да сочат, защото сочат сами себе си. По отношение на ВЕИ сектори, това правителство е първото, което да установи реалните разходи и дали има нерегламентирана държавна помощ", допълни депутатът от ГЕРБ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Този лъже като най-долнопробен циганин. За американските централи подписа Костов цигането. ЗА ВЕИ-тата и дума не обелва за Цветелинка Бориславова и нейната банка! Защо ли? Защо като бяха на власт не разкриха чия фотоволтаична централа беше работила по 32 часа в денонощието?
Aнонимен
на 21.06.2015 г.
+3
 
 
Токът ни в момента е непосилно скъп за нас !
+2
 
 
Че то и малките деца знаят КОИ са,к,во се правят на ударени с мокър парцал.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: