Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гаф на Ангелкова с визите за руснаци
Автор: Екип Burgas24.bg 09:36 / 29.12.2015Коментари (2)881
©
Гаф на министъра на туризма Николина Ангелкова може да ни докара ядове с братушките. Вчера от Асоциацията на руските туроператори изненадващо обявиха, че входните визи за България вече ще струват 10 евро вместо досегашните 35 евро. Новината съобщи руската държавна агенция ТАСС.

От родното външно министерство, което координира визовата политика, обаче отрекоха информацията. И заявиха, че цените на визите за руски граждани си остават 35 евро. Съобщението на руските туроператори има основания, научи от свои източници "Стандарт". Министър Ангелкова е огласила новината за предстоящо намаляване на цената на визите при посещението си в Москва в началото на декември, потвърдиха трима представители на туристическия бранш.

"Ангелкова може да ни докара и дипломатически скандал", опасяват се хотелиери.

При визитата си в Москва Ангелкова направи поредица от срещи с руския туристически бизнес. Тогава тя обяснила, че се полагат усилия за облекчаване на визовия режим и една от възможните мерки е намаляване на входната такса за влизане у нас. Думите на Ангелкова може би са се изгубили в превода и тя да не е давала категорично обещание, гадаят представители на туристическия сектор. Още повече, че за визовата политика на България отговаря Министерството на външните работи. Веднага след посещението на Ангелкова в редица руски медии обаче бе посочено, че България "е готова да премахне визите от 1 януари 2016 г".

"Проблемът е как ще реагират руските туроператори, когато разберат, че обещанията са напразни", опасяват се родни хотелиери.

Наистина са обсъждани редица варианти за облекчаване на визовия режим и разширяване на социалните визи, коментираха от Министерството на туризма.

В същото време, според статистиката в сайта Слетат.ру., през ноември страната ни се нарежда едва на осмо място сред най-търсените дестинации от руските туристи, макар че има ръст на гостите. Засега най-печеливши от ситуацията със спирането на екскурзиите до Египет са Тайланд, Индия и Виетнам, които се нареждат на челните три места. Останалите дестинации, които отбелязват наплив от руски летовници, са Обединените арабски емирства, Шри Ланка, Израел, Мексико, Андора, Абхазия, Австрия, Китай и Йордания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Изобщо дали са направени сондажи в МВнР за промяна в цените на визите за туристи от Русия, Украйна, Белорусия, Казахстан и Молдова?
Aнонимен
на 29.12.2015 г.
+3
 
 
как Бойко винаги назначава "калинки".
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: