Гарелов за гръцката блокада: Транспортният ни министър говори глупости

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
10:50 / 20.02.2016
2821
"Не е работа на транспортния министър да ходи по границата и да говори глупости. Той само усложнява взаимоотношенията ни с Гърция. Всички, включително и медиите, правят груба грешка, говорейки за това, че гърците са пияни, играят сиртаки, нямали държава.

Една от основните причини това да се случва на границата е липсата на добри отношения между България и Гърция", заяви по Нова тв тази сутрин журналистът Иван Гарелов.

Според него министър-председателят трябва да се заеме персонално с този проблем. По думите му е нужен пряк диалог с гръцкия премиер, а не разговори по телефона.

"Смятам, че европейските институции също са в дълг за решаването на тази криза. Гръцкият посланик трябва да бъде извикан и да му бъде поставен въпросът. 

Това е един от дипломатическите начини да се окаже натиск на гръцката страна", на мнение е Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него обаче в момента Европейската комисия е една от най-слабите, откакто съществува ЕС, а Юнкер води политика "на вдигнатите ръце".

"Гърция е много по-малко наранена икономически от тази блокада, отколкото е България и държавите от ЕС, през които минава този коридор. Гръцките превозвачи имат възможност чрез фериботи през Италия да си изнасят продукцията и нямат никакъв проблем с това", заяви Керемедчиев.

"Трябва да се намери незабавно решение, защото проблемът от чисто икономически вече се превръща в хуманитарен", заяви от своя страна Мирослав Найденов, председател на Съюза за стопанска инициатива.

Междувременно на пункта "Кулата" продължава да има километрична опашка от камиони. Един от шофьорите разказа, че е там от вторник вечерта. Той пътува от Австрия за Гърция.


Виж коментарите (10)

Още по темата (14):
25.04.2016 Няма да има блокада по границата за Великден
20.04.2016 Превозвачите решават дали да има блокада по гръцката граница по Великден
07.03.2016 Производители на мляко и месо плашат с блокада като гръцката
02.03.2016 Гръцката блокада пълни българските курорти за почивните дни
01.03.2016 Борисов: Надявам се повече гърците да не си помислят за блокада
29.02.2016 Гръцките фермери вдигнаха палатките и скарите от границата
Още новини от Национални новини:
Спортното министерство започва проверка на тотото
Бойко Борисов: Ще правим правителство с ПП-ДБ, но този път ние ще...
8-годишният Максим има нужда от помощ, за да се лекува в Москва
Министър Коритарова разпореди анализ на състоянието на пътищата у...
Голямо задръстване на АМ "Тракия"! 4 коли се врязаха в мантинелат...
Съдът насрочи дата за делото за убийството на 14-годишния Филип


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).