Ген. Съби Събев: Ще има прелом във войната в полза на Украйна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
19:57 / 26.01.2023
880
"С няколко думи може да се каже, че ще има прелом във войната в Украйна в полза на украинските въоръжени сили, защото постъпването на модерна западна бойна техника, в случая говорим за бронетанкова техника, ще промени технологичното превъзходство в полза на Украйна". Това каза ген. Съби Събев, първият национален военен представител на България в Главната квартира на НАТО в обзорното предаване "Това е България“ на Радио "Фокус“ в отговор на въпроса как ще се промени картината на войната в Украйна в технически план с новите подкрепления, които идват по линия на НАТО.

"2023 година ще бъде решаваща за тази война, както за Украйна така и за Русия. И двете страни подготвят мощни офанзиви, кога те ще започнат не може точно да се каже, но най вероятно ще бъде в началото на пролетта. В случая имаме и прелом в западната военна помощ за Украйна, досега Западът се въздържа да предоставя тежко въоръжение, като танкове. В крайна сметка всички разбраха, че без тази помощ Украйна не може да надделее на бойното поле и да започне изтласкване на руските войски от тяхната територия", заяви ген. Събев.

По негови думи Украйна има да освобождава около 40 процента от нейната територия и това може да стане само с доставка на въоръжение от Запада.

"Считам, че качеството ще надделее над количеството, защото Руската страна залага на количество на все повече войници, все повече въоръжение, но то вече е по-старо, защото новото беше в голяма степен унищожено в тази вече 11-месечна война, така че очакваме много решителни офанзиви в следващите месеци", каза в заключение ген. Съби Събев.

Цоня СЪБЧЕВА

Виж коментарите (2)

Още по темата (4311):
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
Още новини от Национални новини:
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница, п...
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова с първи коментар за промените в хазарта: Набързо приетите ...
Станишев: Много войводи, малко четници
Половината безработни у нас са със средно образование
Шофьор остана без работа заради фалшиво положителни тестове за на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).