Георг Георгиев: Това в момента е политическа употреба

Автор: Самуил Иванов
Коментари (1)
11:49 / 25.05.2023
430
Всеки път, когато наш колега, особено нашият лидер, бъде подложен на подобен тип действия, които ние считаме за репресивни, ще заставаме зад този, който е обект на подобен тип подход. Това каза пред "Фокус" Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС, във връзка с разпита на Бойко Борисов в прокуратурата по разследването, известно като "Барселонагейт".

"Казвам подход, влияние и репресия, защото това, което се случва в момента е пар екселанс такова. В момента, в който ние стигнахме почти до финалната фаза на съдебна реформа - всеобхватна, такава, за която цялото българско общество, политическия елит и не само, съдебна реформа, подкрепена от нашите евроатлантически партньори започва да се реализира, виждаме какви са ответните действия от страна на прокуратурата в случая", каза още Георгиев.

"Странно е как "дела", започнати преди години, се държат на трупчета и това публично се оповестява като факт. Казва се, че не се приключват, за да могат явно в един момент да бъдат политически употребени, защото това в момента е политическа употреба. Това не преследва никаква кауза за справедливост, правораздаване и правосъдие. Това някой да бъде след толкова много години проучван, проверяван, разпитван, викан и да не му се предявява нито обвинение, нито да бъде оправдаван - какво е друго? Вие видяхте какво се случи с нашия колега Делян Добрев - дело, което е на  9 г. Този човек всяка година е бил привикван и разпитван. Миналата година му прекратяват с 20 стр. мотиви и сега онзи ден някой се сеща да каже "хайде да го възобновим", допълни Георг Георгиев.

Повече можете да видите във видеото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (324):
26.01.2024 Отхвърлиха и втората жалба на Гешев, че не е възстановен като прокурор след уволнението му
10.08.2023 Гешев обжалва пред ВАС отказите да бъде преназначен като прокурор, а след това да бъде гласувана оставката му
20.07.2023 Бивш конституционен съдия: С действията си Иван Гешев е извършил ритуално самоубийство
14.07.2023 Гешев отказа да бъде охраняван от НСО
12.07.2023 ВСС прекрати процедурата по преназначаване на Гешев
05.07.2023 Политолог: Отстраненият главен прокурор Иван Гешев се беше прицелил към двамата лидери
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).