Георги Георгиев, ПП: Договорите по инхаус поръчките за "Хемус" са незаконни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:19 / 25.01.2023
881
Договорите по инхаус поръчките за изграждане на автомагистрала "Хемус“ са незаконни и не се дължат пари за извършените дейности. Това каза в ефира на bTV депутатът от "Продължаваме промяната“ Георги Георгиев.

"Най-големият проблем е, че плащанията не са дължими. По време на 46-ото Народно събрание бяха констатирани множество закононарушения по инхаус поръчките за изграждането на магистрала "Хемус“ – като например заобикалянето на договорите за наемане на хора. Не зная дали сте чували за Договор за наем на служители – това е някаква иновация, такъв договор не може да има, той е нищожен“, обясни той.

Георги Георгиев уточни, че става дума за "една съвкупност от такива договори“. Изводите, които са били направени още в рамките на 46-ото Народно събрание, са за незаконосъобразни дейности и за недължими суми.

Той е категоричен, че всеки министър на регионалното развитие и благоустройството от този момент нататък е трябвало да прекрати договорите. А всичко извършено по проекта към онзи момент, да бъде платено по себестойност.

Депутатът от "Продължаваме промяната“ каза също така, че служебният министър Иван Шишков е платил пълната стойност. Това е станало ясно от отговорите му по време на последния парламентарен контрол, добави той.

"Считам, че с разликата между пълната стойност и реалната такава, е нанесена вреда на държавния бюджет. Да не говорим, че магистралата не се строи, защото всички знаят, че това е незаконно. Ако бъде пусната една честна обществена поръчка, тя може да стане много по-бързо“, смята още Георги Георгиев.

От думите му стана ясно още, че фирмата, което изгражда автомагистрала "Хемус“, не носи отговорност и не дава гаранция за качеството на трасето, заради проблем със сключването на незаконни договори.

Виж коментарите (0)

Още по темата (104):
29.03.2024 Багерите се връщат на АМ "Хемус"
25.10.2023 Борисов с важен коментар за строителството на АМ "Хемус"
24.08.2023 Девет са обвинените за присвоените милиони от АМ "Хемус"
20.07.2023 Гроздан Караджов показа нови документи по казуса АМ "Хемус"
12.03.2023 Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струва ремонтът на 100 км от проверените
пътища
11.03.2023 Гл. секретар на МВР: В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс, който не е ползван по предназначение
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).