Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Марков: България е абсолютен световен шампион по НПО-та на Сорос 
Автор: Йоланда Пелова 13:25 / 10.04.2023Коментари (1)948
©
Георги Марков, бивш конституционен съдия и народен представител, в интервю за предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" (бел.ред. интервюто е от 05.04.2023 г.)

На пряката ни телефонна линия вече е Георги Марков – бивш конституционен съдия и народен представител в 44-ото Народно събрание, който от години живее в Унгария.  Здравейте, г-н Марков. 

Здравейте. 

Г-н Марков, на безпрецедентна историческа ситуация може би стана свидетел на живо целия свят – експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп беше арестуван, а съдът в Ню Йорк официално му повдигна обвинение за редица криминални престъпления. Вашият коментар за ситуацията в Америка? 

Ами аз ще почна с нещо, което много ме трогна и зарадва днеска, а това е, че точно в 12.00 часа местно време, централноевропейско, унгарско, националната телевизия на Унгария започна новинарската си централна емисия с кадри от това произшествие в Америка, кадри на живо от речта на Доналд Тръмп снощи във Флорида, и по средата на този материал се появи моя образ и моето интервю в известен унгарски вестник от петък. И ме цитираха унгарската телевизия. Заглавието на моето интервю беше "Който плаща, той поръчва музиката“, и там аз разказвам как в Америка като конституционен съдия бивш на европейска държава, как в Америка Сорос избира прокурорите на уж сочената за еталон за демокрация Америка. А че той ги избира, по това няма никакъв спор. На 15 август миналата година в "Уолстрийт Джърнъл“ три дни след рождения му ден той излезе с голямо есе, и казва, че ще продължи да се бори, да назначава и да финансира избирането на прокурорите в Америка, защото според Сорос, те трябва да са прогресисти. 

Този господин Алвин Браг, който е не федералният прокурор на Америка, не на Ню Йорк, той е на район в Ню Йорк – Манхатън, изпълнява политическата поръчка на Джордж Сорос, основният спонсор на демократическата партия в Америка. Голям позор за Америка, голямо петно лепна Сорос, но и затова е виновен разбира се и президентът Байдън. Никога в историята на Америка не се е случвало такъв цинизъм, такава подигравка с държавен глава, защото известно е мотото "един път президент, винаги президент“. А на всичкото отгоре Доналд Тръмп е и кандидат-президент. 

Точно така, да.  

Към четвъртък, миналата седмица, значи това е няколко дни преди да стане скандалът, Фокс Нюз направи много голямо проучване за нагласата вътре, в републиканската партия. Той води, забележете, 54 на 24 срещу губернатора на Флорида Десантис. 

Неговата подкрепа се увеличила абсолютно, да. 

Да, според мене със сигурност. Сега, развиват се теории, аз вчера хвърлих едно око, развиват се теории, включително и в България от наши добри политолози и юристи, чели са го някъде естествено, че може би Байдън прави тази услуга на Тръмп, за да му вдигне толкова рейтинга, че Тръмп да се яви срещу него или друг кандидат на демократическата партия, и да не може да остане по този начин Десантис. Разликите между Тръмп и Десантис в политически смисъл е като Крачун и Малчо. Тръмп е великан, той сега разбира се ще увеличи разликата си, защото Тръмп не е обикновен политик, а легендарен. Той явление. А че е явление може да се види от двете му речи в ООН, последователно докато беше президент, където той каза много ясно, че е против глобализма, че той е за християнските ценности, срещу износа на революция, цветна или каквато и да е другата, износ на демокрация, че е срещу неконтролируемата миграция, срещу третия пол, джендър идеологията и т.н.

Съвсем наскоро каза, че стане ли президент на Америка отново, той ще разчисти всички военнолюбци в Белия дом и всички глобалисти в Белия дом, ще спре войната каза той за 24 часа. Тази луда война, която е далеч от нас и за която се дават толкова много пари от данъкоплатците. Той каза следното към Байдън: "Не Русия, ти, Байдън, ти, Джо, си заплахата за Америка, защото направи най-фаталната грешка, която можеше да се направи“, и тук Тръмп е съвършено прав, той съюзи Русия с Китай, Индия, Иран, Пакистан. А вече в този отбор на Шанхайския икономически съюз от днеска официално е и Саудитска Арабия. Целият арабски свят, Южна Африка с все цяла Африка, Бразилия с все Южна Америка, и още Лаос, Камбоджа са подали молби и т.н. Огромен 4-5-милиарден икономически съюз се изправя срещу ЕС и Щатите. След 30 години готино съществуване без Варшавски договор, без СИВ,  сега на мястото на СИВ и Варшавския договор се появява милиарден икономически и военен колос.

Сега по bTV по NOVA може да не дават тази новина, но се проведоха огромни учения септември между Индия, Русия и Китай, а сега преди дни такива се провеждат между Русия, Индия и Иран. И поради големият замах в лицето на Тръмп, поради това, че той е среща войната, срещу глобализма, за християнство, нещо, за което в Америка отдавна не се говори, срещу тази жестока престъпност, която съществува в Ню Йорк, и всички бягат масово, белите, които са, бягат към Флорида и към Тексас, му скроиха този номер и унижиха всъщност Америка. Защото то другарски съдия да си, не конституционен, не върховен, другарски съдия да си, ще се смееш обвинението. Тръмп спал с някаква кака 2006, и 2016 година й дал на каката 120 000 долара… 

И са сключили договор.  

Да не е спал с мъж, с жена е спал, и не вижда нищо компрометиращо. Е, бил е женен, ами той Клинтън да не би да не беше женен, когато се случи нещо, и то в Белия дом вътре. 

Да разбирам, че вие намирате тези обвинения за несериозни срещу президента Тръмп. Г-н Марков, преди време заявихте че България е колония на САЩ, че страната е без суверенитет, че се контролира от посолството на САЩ. Кои сигнали днес трябва да ни тревожат и как това твърдение ще го тълкувате днес, след проведените избори у нас?    

Да завърша с две думи само за Тръмп. Делото е отложено за декември месец,те му взеха между другото и дипломатическия паспорт, оставиха си президента без дипломатическа легитимация зимата няколко дни. И единственият човек в света, политик, който онзи ден ясно подкрепи Тръмп, това беше Виктор Орбан. Публично каза: "Уважаеми г-н президент, борете се, ние сме с вас“. Няма да могат да се оправят с Тръмп, защото "не се гаси туй що не гасне“. Тръмпизмът е вече световно явление, той има последователи в Европа. И неслучайно на 4 и 5 май тука ще имам шанса, живот и здраве, да присъствам на поредния форум на републиканската партия на Америка, който отново ще бъде в Будапеща, отново лектор Виктор Орбан, Бог, Отечество, семейство, заедно сме по-силни.

Колкото до България, разбира се, че сме колония, в това няма никакво съмнение, не на цяла Америка, а на Америка на Сорос. Защото Америка е разделена на две. Както знаете, президентът Тръмп не призна изборите, и съвършено правилно. Съвсем наскоро Мъск направи разкритията, че ФБР мощно са цензурирани "Туитър“ да не излезе увеличаващата информация за фамилия Байдън и техните сделки в Украйна, в това число и с Китай. В момента тече разследване вътре в Камарата на представителите, Джим Джордан го води, един много добър политик и юрист. Та, ние сме на другата Америка колония, на тази на Байдън, Блинкен, Виктория Нюланд, която каза 2014-та "Майната му на ЕС“. Представяте ли си като казва "Майната му на ЕС“, пък какво ли казва като си говорят помежду си за България, и тази на Сорос, който без всякакво съмнение и това е световноизвестен факт, налива милиони и дава парите на демократическата партия.

Сорос е известен с едно от своя есе от 1993 година, когато той казва, че отвореното общество има един голям враг – това е националната държава, историческата памет. Затова отвореното общество трябва да превзема държавите, техния национален суверенитет, и казва: трябва да смачкаме Русия. Има един проблем, той казва 1993 година, това е, че западното общество не би желало да вижда децата си в ковчези да се връщат от фронта. Затова той препоръчва доста цинично НАТО да се разширява на изток, да трепят нашите деца, то вече това в Украйна се вижда – почнаха горките украинци, ако не сте чули, да ви кажа, навсякъде, където имат посолства, се опитват чрез съответните местни власти в държавите да издирват избягалите украинци и да ги мобилизират. Закъсали са явно за войници. Колко са жертвите? Около Нова година Урсула се изтърва, после го изтри, но каза, че са 120 000, сега си представете колко са.

В България Сорос навлезе още по времето на Луканов. Той му даде маса пара, даде му в НДК офис. След това обаче нещата се разшлянкаха, ще ме простите за неконституционната дума, и 1994 година Ванката Кръстев създаде така нареченото "Отворено общество“. И днеска, към 2023 година, България е абсолютен световен шампион по НПО-та на Сорос на глава от населението: от "Отвореното общество“ и Центъра за либерални стратегии, като се мине през Института за правни инициатива на Христо Иванов, и се стигне до кръга "Капитал“. Практически НПО-ата в България нямат право да извършват политическа дейност, той има и "Правосъдие за всеки“, и не знам си какви още, те обаче направиха всъщност финтираха и чрез встъпването на регистрацията на партия и фантоми, влязоха в политическия живот. Още първата парламентарна група на ПП беше "От Америка за България“ с все тоя академик,  химик и т.н.

Аз се разказах в унгарския вестник и риторично ги попитах, но на вас да кажа, изключено в Унгария да дойде чиновник на име О'Брайън, и този чиновник да бъде приет от държавния глава на Унгария. Тя сега се казва Каталин Новак, страхотна жена, но и преди това беше Янош Адер, защото те си държат на националния суверенитет, на националния протокол и идентичност. Не може държавен глава, барабар с вицето, да приема един чиновник, координатор по някакъв закон "Магнитски“. И започна този човечец да ни налага "Магнитски“ по главите до такава степен, че го пуснаха и по националното радио да ни налага, и в прав текст, който е най-лошото, а след като има решение на българския Върховен съд, че "Магнитски“ не се отнася за територията на България, той каза да си сменим главния прокурор.

И защо да си сменим главния прокурор иска демократическата управляваща партия на Америка? Ами защото иска да имаме тука не Мешев, не Гешев, не Нешева, не, да имаме подобен на Алвин Браг, подобен на прокурора в Манхатън и подобен на Лаура Кьовеши, която те сложиха в Румъния, и разсипа държавата политически. И този главен прокурор да бъде бухалка на кръга "Капитал“ и и на НПО-ата на Сорос, и да затваря по затворите, да праща по затворите лидерите на опозицията. Бойко беше арестува незаконно, както казва съдът, от анархокомуниста Бойко Рашков заедно с русоидите. Никаква разлика няма между днешните неолиберали и комунистите. Орбан го каза, миналата година откри форума на републиканците в град Тексас, 4 август, и им каза така: "Никаква разлика няма, само няма неолибералите са комунисти с дипломи“. Няма суверенна държава, която може да позволи някакъв чиновник да й налага бухалка и да й казва да си смени главния прокурор. 

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи първи коментар за изборите и излезе със сериозна заявка, като обяви, че ще разговаря с всички. Включително протегна ръка и към президента Румен Радев, което означава ли, че Радев се възприема като пряк участник в политическия ни живот? Как очаквате да се развие политическата ситуация в България? 

Е, той, Радев, е повече от пряк участник, тъй като след изборите до дупка, които аз единствен предрекох и познах, той ни управлява точно от 2 август миналата година, т.е. четири сезона. Управляваше ни лятото, есента, зимата и сега пролетта. Ние де факто, макар че де юре сме по Конституция парламентарна република с парламентарно управление, ние сме под президентско управление де факто вече ще стане сигурно една година.  

Да. 

Той разбира се, че е пряк участник и е ярка политическа фигура, носи съществена вина за голямата бъркотия, в която се забърка в България. До известна степен я компенсира с позицията си да не участваме в тази зловеща война, тъй като Член 5 от договора на НАТО тук не играе. Борисов печели втори път избори след тези 6 месеца. Чест му правя, шапка му свалям за това себераздаване, обиколи цялата страна. Показа се и се доказа, че ГЕРБ е единствената национална партия, която има жив политически живот, структури, покритие в цялата страната. ДПС си има своите етнически райони. Но тези избори показаха, че България е в много тежка политическа криза, защото отново 2/3 от българските избиратели не гласуваха за парламент. Махам ги и тия 100 000, които са гласували за никой с тази идиотска бюлетина, квадратче, каквото го няма никъде по света. Много слаби са партиите в България. Значи победилата партия е с 660 000 гласа, 700 000 не се достигат. Милион са мечта.  

Много слаби. Да разбирам ли, че и ГЕРБ е слаба в това число? 

Когато говорим за слаби партии, аз не казвам как са подред партиите. Много е хубаво да си първи и човек заслужава да поздрави винаги победителя. Не съм чул някой да го е поздравил Бойко за победата – защо така правят, не знам.  Не уважават гласа народен и божи. Но това, че си първи и че имаш 37, 27 или колкото и ще да е процента, не е толкова важно, колкото каква е обществената ти подкрепа във времена, когато имаме война, мигрантска вълна и инфлация до небесата.

Като казвам слаби партии – да, 660 000 гласа при това себераздаване на Борисов не е добър резултат като обществена подкрепа. И той затова подава ръце навсякъде, защото с 69 депутата какво да прави? Ако имаше 121 или близко до 121, щеше да е друго. ГЕРБ трябва да си направи сериозен анализ защо така се случи, основно в София и в Пловдив, особено в един от районите на София, включително и по отношение на водачите на листи, но това си е техен вътрешен проблем. Понеже се скъсваме да говорим за евроатлантически ценности – сутрин, обед и вечер ние сме №1.

От първите лизачи на Съветския съюз. Ние бяхме първите дупедавци. Ние марширувахме на 7 ноември, не празнувахме Коледа и Великден като съветските другари и т.н., и т.н., да не се връщам. Но сега сме първи евроатлантици. Щом сме евроатлантици, трябва да следваме евроатлантическите ценности във всички, а те са във всички държави от евроатлантическия блок партийни държави, партиите са много важни, лидерите поемат политическата отговорност и стават премиери. Затова аз очаквам, че кандидат-премиерът на ГЕРБ и така го поздравих Борисов след изборите – честита номинация. Сега дали ще го номинират – не знам, но така се прави в… 

Ами, лично той каза, че ще бъде депутат днес.  

Да. Той, че ще бъде депутат, ще бъде. 

Да. 

Въпросът е, че той трябва да е кандидатът за премиер. Ето, вземете Англия, вземете Германия, Олаф Шолц, вземете Джорджа Мелони сега в Италия. За Орбан да не говорим колко години. Вземете Пленкович, Хърватска, Мицотакис в Гърция и т.н. Навсякъде лидерът на победилата партия е кандидат за премиер. Тези неща, които ги говорят наши политолози и т.н., за експертно правителство, за не знам, пък един даже каза не политическо, са приказки на кабинетни хора, които никога не са участвали в живата политика.  

А каква според вас е най-естествената коалиция? 

Трябва да има завъртане на конституционната ролетка – това е неизбежно. Преди това ще има разговори, да си говорят партиите. Много добре е направил Бойко, че говори с всички, но въпросът е следният: кой ще е кандидатът за премиер. Това с готини ректори, готини доктори, прочути, известни, силни в своята област вече се игра и не даде никакъв резултат. Борисов трябва да е кандидатът за премиер на ГЕРБ и вече в разговорите, ако другите са съгласни да се говори за политики и т.н., те, политиките, например по отношение на мигрантите са ясни на Борисов – пазене на границата, отлични отношения с Ердоган и отклоняване на мигрантите в друга посока, примерно. Така по тия въпроси да си говорят.

Но основният въпрос за мен е кой ще е кандидатът за премиер на България. Не може да слагаме хора да се учат на политика в момента, когато сме на прага на Трета световна война, на мощна мигрантска вълна – подчертавам, мощна мигрантска вълна. Ще тръгнат тука по "Витошка“, ще закачат синоптичките, Цънцарова и всичките ви колежки, защото няма кой да ги спре. Откакто Бойко не е премиер, България е разградена. Гърция сега преди изборите вдига стоманена ограда – това се закани Мицотакис. Той иска пари от ЕС, но ако не му дадат, ще си намери. А Мелони и Салвини ги спират по море и ние ще станем буфери. Всичко ще се стовари тук на нашата граница.  

Да разбирам ли, че… 

Кой е този български политик, който в момента, преди изборите в Турция, може да иде да говори с Ердоган като скъп приятел? Това са думите на Ердоган, казани в лицето на Доган. Значи Борисов в момента няма алтернатива за кандидат-премиер на България. И в тия разговори, които ще се водят с всичките партии, това трябва да стане пределно ясно. Ло Люмиер, лю Люмиер, там Луи дьо Фюнес, какви са другите – ами, те не стават за нищо. Те не стават да водят България, нямат нито тези качества, нито този опит. Бойко, за да стане премиер, не е тръгнал от НПО-тата на Сорос, а е бил главен секретар на МВР, станал по-популярен от самия цар, след това – два пъти кмет на София, за да стане премиер на България. Значи хубаво е да си говорят в парламента и всичко се свежда кой ще е премиерът. Това е решаващото.  

Да разбирам, че вариантът "Габровски“ 2 не ви харесва?

Всичките много ги уважавам, и предишния ректор кандидат за президент. Не може в България в момента да обезличаваме партиите. Те достатъчно се обезличиха от НПО-тата. Ние трябва да утвърждаваме парламентарната демокрация, за да не станем де факто до 2025 г. президентска република. А това става, като се издига ролята на партиите и техните лидери. Аз съм гласувал за ГЕРБ тук с нашето посолство заедно с мои близки от Добрич и гласувах Борисов да ми е премиер, а не да гласувам за Борисов и да получа Люмиер примерно. Въпросът е принципен: лидерите трябва да поемат отговорност. Нека топката остане в тези, които не подкрепят Борисов. ГЕРБ е победил, не са те победители. Така че ако се замъти някакъв експертен кабинет, всичко е възможно, разбира се, защото по нашата Конституция при кворум 121 може да се избере правителство с 62 гласа.

Въпросът не е само да се избере правителство, ами въпросът е как то ще може да управлява, ще има ли стабилно парламентарно мнозинство. Аз мисля, че не може да има стабилно парламентарно мнозинство между палачи и жертви. Не може да има стабилна коалиция между жертвата Борисов и публично казалият, че е разпоредил да го арестуват – Петков, и момиченцето Лена, което каза, че са правили купон за ареста, и Рашков, който го е арестувал, комунистическият следовател, който мачкаше и късаше вестник "Демокрация“ – късал го е не пред Евгений Михайлов, и се опитваше да скрие, че Петър Младенов е казал "Танковете да дойдат“.

В политиката желаното и реалното не трябва да се смесват. Готино е желанието всички да се прегърнем и т.н., защото е много тежко положението в България, готино е желанието за кабинет "Попов". Въпросът е, че "Попов" няма. Всичко това обаче е една мъгла, на която ние трябва, като се водят тия разговори между партиите, да се вкара и тази тема – НПО-тата на Сорос докога ще тероризират българския политически живот. Въпрос на въпросите е кои са Кирчовците. Това са хората на Сорос за България, които ни съсипаха националния суверенитет, които ни предадоха интересите на Македония, предадоха общата ни история. Аз не ги мразя македонците, нито искам да ги обичат, но ние се отказахме от общата ни история, защото не преди 800, преди 80 години са посрещали цар Борис там като своя цар и сега ни викат – какво ни викат, "фашисти, въшки, татари“. Това ни викат в резултат на самолетната линия София-Скопие. Що се не качите да идете? Ами то няма такава. Не може партии-ментета да се разчита, че може да направят стабилно парламентарно мнозинство в България. Значи едно е желаното, друго е реалното. То ще се провали и ще доведе до провал на цялата вече парламентарна система в България.



Още по темата: общо новини по темата: 891
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
...и най-вече по говорещи глави от ДС.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: