Гергов: Нямам вина за срутването на хотел "Вероника"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:09 / 06.09.2015
1928
Нямам вина за срутването на хотел "Вероника", каза в предаването "Тази неделя" по bTV собственикът на комплекса "Слънчев ден" и кандидат за кмет на Пловдив Георги Гергов.

При инцидента през месец април т.г. загинаха четирима души.

"Ако вие си поръчате да ви оправят комина у вас и някой падне, вие ще имате ли вина", запита Гергов. "Аз съм си платил, поръчал, с договори, разрешителни", разясни той. "Жалко за хората", допълни бизнесменът.

За етикета "олигарх"

В България се търси с какво някой да се очерни и оприличи - дали е олигарх, дали е Орион, дали е Олимп, дали е мутра. Това не ме касае. Аз съм Георги Гергов, всеки мога да гледам в очите и знам какво правя, отсече бизнесменът.

За първия си милион той обясни, че "приватизирал приятелите си".

"Използвах, употребих приятелите си, не тръгнахме с равен старт. Бях директор на огромно предприятие, там имаше 400 000 свине. И като дойде СДС, ме извика областният управител в един огромен кабинет и започнаха да уволняват директорите. Така се наложи да приватизирам или да употребя приятелите си, защото какво можех да правя? Като директор какво съм правил - бизнес", посочи той.

"Никога не съм бил свинар, по-скоро съм тръгнал от беднотията и сиромашията. Това, което говорят за мен - че съм номенклатура, дрън-дрън. Баща ми и майка ми са нормални хора, никога не са били членове на партията, цял живот са работили с мотика номер 5 -в ТКЗС-то и в краварника", подчерта Гергов. Той дори разказа случка, при която е искал 5 лева от майка си, но тя не е имала да му даде.

Сега имам една къща, направил съм я 1992 г., карам дипломатически "Мерцедес", защото съм консул. Общо взето, никога не съм се откъсвал от хората, обобщи кандидатът за кмет на Пловдив.

Битката за Пловдив

Аз другарувам с всички, но битката си е битка, посочи той във връзка с обвиненията, че досега си е "другарувал" със сегашния кмет Иван Тотев, а сега ще са конкуренция.

Аз мога, знам и съм добрият вариант за кмет на нашия град. Ако искат да ме избират, ако искат да не ме избират. Като не ме изберат - тяхна работа, подчерта Гергов.

Човек първо трябва да се научи да печели пари, а след това да управлява пари, категоричен е той.

Бизнесменът обяви, че сам ще финансира предизборната си кампания, като поясни, че ще отдели толкова пари, колкото са необходими. Той отбеляза, че ще прави скромна и нормална кампания и определи суми от порядъка на милион като "несериозни работи".

"По билбордове няма да се кича. Аз играя с името си, с партията си и с това, че мога да предложа добра оферта на моите съграждани", допълни Георги Гергов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
23.06.2023 Окончателни присъди за смъртта на четирима при срутването на хотел
"Вероника"
15.02.2021 Събщиха интересни подробности около сагата с рухналия хотел "Вероника"
11.02.2021 Съдебната сага с рухналия хотел Вероника продължава утре
22.10.2020 Делото за рухналия хотел "Вероника“ - отново пред Варненския апелативен съд
27.09.2019 Осъдиха още 4-ма от подсъдимите по делото за рухналия хотел "Вероника" край Варна
04.10.2018 Само една ефективна присъда за делото по срутването на хотел "Вероника"
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).