Германия глоби наши шофьори-нарушители, съдът у нас призна решенията!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:42 / 30.09.2018
2453
През седмицата Пловдивският окръжен съд призна решение за плащане на глоба от 70 евро, наложена от германската полиция спрямо И.П. - български шофьор на товарен автомобил, който е засечен да управлява с 20 километра над допустимата скорост от 60 километра в час в Германия. Това е станало  през април 2016 година, а финансовата санкция е влязла в сила два месеца по-късно. На основание Рамково решение от 2005 на съвета на Европейския съюз германската страна е изпратила искане за изпълнение на това решение, което бе признато от окръжните магистрати. Решението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Междувременно апелативните магистрати потвърдиха друго решение на Пловдивския окръжен съд, с което е признато решение на германските власти за налагане на глоба на българския шофьор Б.Н. в размер на 103 евро. На  6.11.2017 г. той използвал мобилен телефон и не е поставил предпазен колан, докато управлявал товарния си автомобил. Нарушението е извършено в германския град Дортмунд. Решението за финансовата санкция е влязло е в сила на 15.12.2017 г. и е изпратено в Пловдивския окръжен съд за признаване и изпълнение. Шофьорът е обжалвал пред Апелативния съд, но жалбата му е отхвърлена като неоснователна. Решението на съда е окончателно.

Делата бяха разгледани в съответствие с процедурата, регламентирана в Закона за признаване на решения за налагане на финансови санкции. Според него сумите от наложени в чужбина глоби, които са признати у нас с решения на българския съд  се събират от НАП и постъпват в националния бюджет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).