Гешев: Кажете ми едно нещо, казано от Рашков, което да е истина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
19:32 / 13.12.2021
1081
През последните 6 месеца министерството на вътрешните работи се концентрира върху 1- 2 неща и това води до липса на резултати. Това каза главният прокурор Иван Гешев на влизане в парламента където ще бъде гласувано новото правителство.

Според Гешев заради поведението на МВР през последната половин година има бум на битовата престъпност, на телефонните измами и хакерски атаки срещу медиите.

"Ние сме за съдебна реформа, но да има такава и в съда, в МВР и в прокуратурата. В МВР примерно няма случайно разпределение на делата, необходима цялостна реформа, каза още той и и изрази задоволството си от сформирането на редовно правителство.

"Ние имаме интерес да работим. Надявам се на синхрон в работата с органите на МВР, вместо да се води война с Прокуратурата", каза още Гешев.

За първи път има 3 млрд. запорирани лева, това е много сериозно основание да ми искат оставката – това не е основание на българските граждани, включително и на протестиращите такива, заяви Гешев и добави: Радвам се и е нормално политиците да ми искат оставката. Ако политиците не ми искаха оставката, нещо нямаше да е наред – щеше да означава, че прокуратурата не спазва разделението на властите и в някакво взаимодействие с политиците. Прокуратурата си върши работата за първи път от 1989 г. насам.

"Аз съм сигурен, че ще има европейска реакция, убеден съм, че ще има реакция срещу закриването на спецструктурите – те са по препоръка и многократно бяха похвалени“, заяви Иван Гешев. Той посочи, че има "постоянен контакт“ с председателя на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши: "Това, което знам от личен разговор, е, че тя е доволна от работата на ПРБ.

Обвинител номер едно подчерта - държавното обвинение е готово да участва "във всякакъв експертен разговор, който е в интерес на българските граждани".

Гешев коментира и обвиненията на вътрешния министър Бойко Рашков, че прокуратурата пазела бившите управляващи от наказателна отговорност.

"Кажете ми едно нещо, което г-н Рашков е казал, което е истина, и тогава ще ви отговоря", лаконичен бе обвинител номер едно.

Виж коментарите (6)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Земетресение у нас
Кога в България ще преминем на 4-дневна работна седмица?
Какво да правим, ако ни излезе положителен тест за наркотици, но ...
Крум Зарков: В държавата има криза, действията на служебния кабин...
Проф. Хинков: Решението не е да се спре строежът на частната детс...
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка: Цялата буза и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).