Гешев: С работата си засегнах хора с милиарди!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (24)
17:11 / 31.07.2020
1657
"Аз съм съгласен напълно с президента Радев, че конституционните решения не се коментират, а се прилагат. Аз съм благодарен, че ми се отговори. Това само показа, че е имало нужда от тълкуване." Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Ямбол по повод решението на Конституционния съд за президента и вицепрезидента.

По-рано днес в Ямбол бе разкрита голяма нарколаборатория. "Отговорено е на всички зададени въпроси. С  решението си Конституционния съд казва и показва, че прокуратурата е спазила и продължава да спазва законите на Република България", допълни обвинител №1.

"Рухна мита за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор. Този мит беше разпространяват от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата. Този мит рухна с решението на Конституционния съд." коментира обвинител номер 1. "Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват", коментира още Гешев.

"Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, знам, че ще има реакция, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва да се направи, да става каквото ще", заяви Гешев. Според него спецпрокуратурата не е удобна на хора с много пари и те искат да компрометират тази институция. "Моята цел е българските граждани да получат правосъдие чрез законност. Тук е разкрита една от най-големите наркоклаборатории, изключително добре оборудвана.", уточни Гешев.

"Единственият задържан е от Нова Загора - 33 годишен. Задържан е в самата база в Ямбол. Има един, който се крие и до дни или седмици ще бъдат повдигнати обвинения на нови лица", уточни прокурор Петров.  Ще има цялостна експертиза за установяване на вида на наркотиците. За ръководител ще говорим след приключване на експертизите.

Виж коментарите (24)

Още по темата (214):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
11.02.2021 Г-жа Бобокова със смразяващ отговор на въпроса дали тя е Мата Хари от спалнята на Борисов
01.02.2021 ОЛАФ уличи в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).