Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гешев в НС: Ще ме изслушват по теми за борбата с престъпността, не по конкретни производства
Автор: Росица Лаханова 16:18 / 19.01.2023Коментари (0)431
© Burgas24.bg
"Причината днес съм тук е покана на Правната комисия за изслушване по теми, които касаят борбата с престъпността, не по конкретни досъдебни производства, каза главният прокурор Иван Гешев в кулоарите на народното събрание преди да бъде изслушан в Правната комисия, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Той подчерта, че според  Конституционният съд, предвид принципа на разделение на властите, не е длъжен да се явява на тези покани, но от уважение към народното събрание и народните представители  го прави.

"Надявам, че днес ще има ползотворна дискусия, в хода на която да обсъдим важните да хората, за народа въпроси, като бума на организираната престъпност, проблема с мигрантския натиск, телефонните измами, това, че пияни и дрогирани шофьори убиват български деца по пътищата", допълни Гешев.

"Надявам се дискусията, освен ползотворна, да е на нивото на комуникацията между отделните власти - законодателна и съдебна, и в името на българската държавност или поне това, което е останало от нея. В противен случай, както се е случвало при предишни покани,  ще дадем отново лош пример за българските граждани", каза още главният прокурор. 

На журналистически въпрос какво знае за развитието на казуса Nexo Гешев каза, че което му е, че делото е образувано от месец септември и действията са планирани в края на декември месец. Подробности не са му известни, тъй като не е наблюдаващ прокурор по делото. 

В кръга на шегата главният прокурор предложи народните представители да променят НПК и Закона за съдебната власт в посока, че когато се разследва определени лица, които имат определена дейност с търговски дружества, задължително да се проверяват кои са техните политически приятели и кого спонсорират  и след това разследващите прокурори да се свържат с тези политици и да поискат разрешение за конкретна дата за провеждане на съдебните действие по разследването.

"Не ми е задължение да познавам 200-300 или 400 000 проверки на година", каза той.

"Няма как българската прокуратура да бъде обвинявана за това, че работи  с международните си партньори . Чух едва ли не твърдения за някаква целенасоченост. Не виждам каква целенасоченост може да има в действията на осем американски прокурори  и на други служби. Ние просто си вършим работата", уточни Гешев.

Относно случая "Гебрев" главният прокурор подчерта, че това, което му е известно е ,че към отговорност са привлечени 9 руски граждани, най-вероятно свързани с руските служби за сигурност, които са обявени за издирване чрез Интерпол. 

Гешев коментира и случая с взривоветете, като каза пред журналистите, че комуникацията му с чешките колеги е много добра и цялата необходима комуникация е разменена. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: